Ο Θανάσης Γλαβίνας για όλα… (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ο Θανάσης Γλαβίνας για όλα… (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στην ενεργειακή κρίση, στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, καθώς και στα έργα της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας μιλώντας το απόγευμα της Παρασκευής στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλησπέρα», στον Real Fm 107,1.

Ο κ. Γλαβίνας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πολυπληθή συγκέντρωση στο Βελλίδειο για την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη. Η συγκέντρωση, είπε, είχε «παλμό και πάθος, χαρούμενα πρόσωπα για την προοπτική της παράταξης, αλλά και περιεχόμενο με προτάσεις και ψήγματα προγραμματικού λόγου ενόψει και των εκλογών».

«Ο απόηχος της ομιλίας του κ. Ανδρουλάακη είναι αναμφισβήτητα θετικός», τόνισε o κ. Γλαβίνας αναφερόμενος στις αντιδράσεις των φίλων του κόμματος το οποίο, όπως είπε, «προσπαθεί να χτίσει εκ νέου τη βάση του».

Άδικες οι οριζόντιες επιδοτήσεις
Σχολιάζοντας τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης ο κ. Γλαβίνας επισήμανε πως μπορεί προσωρινά να δώσουν λύσεις, ωστόσο μακροπρόθεσμα δεν είναι βιώσιμες και αυξάνουν τη φτωχοποίηση.

Επίσης, καταλόγισε στην κυβέρνηση βαρύτατες ευθύνες διότι εξάρτησε τη χώρα σε τεράστιο βαθμό από το φυσικό αέριο αντί να επιλέξει τη στροφή προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Πρόσθεσε δε πως με τις οριζόντιες επιδοτήσεις -που συνιστούν «αδικία»- «πριμοδοτεί ουσιαστικά την κερδοσκοπία των εταιριών».

Δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα», αλλά…

Γι’ αυτό, όπως είπε ο κ. Γλαβίνας, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής -που σε καμία περίπτωση δεν υιοθετεί τη λογική του «λεφτόδεντρου» και των υπέρμετρων επιδοτήσεων- προτείνει την επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή του φυσικού αερίου και την άμεση μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά.

Έμεινε πίσω η Θεσσαλονίκη
Όσον αφορά σε στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Γλαβίνας παρατήρησε πως «δυστυχώς έχει μείνει πίσω. Υπολείπεται σε πολλούς τομείς, καθώς υπάρχει έλλειψη οράματος για την πόλη. Ακόμη, αναφέρθηκε στην ανάγκη λειτουργίας του μετρό έως το τέλος του 2023, αλλά και της επέκτασής του προς τη δυτική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

Θα δώσουμε και τα… ρέστα
O διευθυντής της KO του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ρωτήθηκε και για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και απάντησε και στη ΝΔ που έχει μιλήσει για εργαλειοποίηση του θέματος.

«Σε λίγο θα μας πουν πως ο κ. Ανδρουλάκης θα έπρεπε στο να… ζητήσει και συγγνώμη που τον άκουγαν και που προσπάθησαν να τον παγιδέψουν με το Predator », σχολίασε ο κ. Γλαβίνας. «Θα δώσουμε και τα… ρέστα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε πως το κόμμα του από την πρώτη στιγμή χειρίστηκε το ζήτημα με απόλυτα θεσμικό τρόπο.

Επίσης, τόνισε την ανάγκη να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις ώστε «να μην υπάρχει καμία σκιά». Όπως είπε, μεταξύ άλλων, «πρέπει να μας πουν για ποιον λόγο παρακολουθούσαν τον κ. Ανδρουλάκη και γιατί θεωρήθηκε κίνδυνος εθνικής ασφάλειας»,

Τα κόμματα δεν υπογράφουν… προγαμιαία συμβόλαια
Τέλος ο κ. Γλαβίνας μίλησε για τις επόμενες εκλογές όπου «ο πήχης είναι ψηλά» για το ΠΑΣΟΚ, ενώ σχολίασε τα περί πολιτικής τερατογένεσης στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην 86η ΔΕΘ.

Αποκάλυψε, επίσης, με ποια κόμματα «μας χωρίζει άβυσσος» και δήλωσε πως «τα κόμματα δεν υπογράφουν… προγαμιαία συμβόλαια» αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Θανάσης Γλαβίνας στη Μαρία Σαμολαδά:

Αφήστε μια απάντηση