Ο Δήμος Θερμαϊκού πρέπει να εκμεταλλευτεί την “απόβαση” Ισραηλινών επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη

Ο Δήμος Θερμαϊκού πρέπει να εκμεταλλευτεί την “απόβαση” Ισραηλινών επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη

Μία πολύ σημαντική συνάντηση έγινε σήμερα το πρωί σε μεγάλο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε Ελληνες και Ισραηλινούς επιχειρηματίες. Κάλλιστα κάποιος θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει ως… “απόβαση” των Ισραηλινών στη Θεσσαλονίκη, καθώς η αποστολή τους ήταν πολυπληθής.

Τι δείχνει αυτό; Το τεράστιο ενδιαφέρον των Ισραηλινών για επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα. Οπως είπε η CEO της Ισραηλινής Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων και Συμβούλων κα. Tali Laufer, το πρώτο ταξίδι που έκανε εκτός Ισραήλ, μετά τους περιορισμούς λόγω πανδημίας, ήταν στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, όπου πέρασε υπέροχα!

«Τις πολλές ιστορίες αλλά και τη μία καρδιά της Θεσσαλονίκης», αποδείχθηκε πως γνωρίζει πολύ καλά ο CEO του Iσραηλινό- Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Cobi Bitton, ο οποίος αναφέρθηκε στο ξεχωριστό προφίλ της Θεσσαλονίκης, λέγοντας μάλιστα ότι η πόλη θα ήταν πρώτης προτίμησης προορισμός για τους digital nomads, κι’ όχι μόνο τους Ισραηλινούς τουρίστες.

Στην ιστορία της Εβραϊκής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης και στους ισχυρούς δεσμούς που έχει η πόλη με την εβραϊκή διασπορά, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Ι.Κ.Θ. κ. Λάρι Σεφιχά, ενώ υποστήριξε ότι η κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος θα λειτουργήσει και ως απάντηση στις ξεσπάσματα αντισημιτισμού που κατά καιρούς εκδηλώνονται.

Ο γενικός γραμματέας του Ελληνο- Ισραηλινού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Τζόνι Μοδιάνο αναφέρθηκε στις διμερείς οικονομικές σχέσεις των δύο κρατών, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια διεύρυνσης της ελληνο-ισραηλινής επιχειρηματικής συνεργασίας και σε νέα πεδία κοινού ενδιαφέροντος.

Από όλο αυτό το τουριστικό-επιχειρηματικό κάδρο δεν θα πρέπει, επ΄ ουδενί λόγο, να μείνει έξω ο Δήμος Θερμαϊκού. Η περιοχή μας έχει όλες τις προϋποθέσεις να προσελκύσει τις επενδύσεις που ετοιμάζονται, προκειμένου να αποκομίσει οφέλη. Δεν ξέρουμε τι προγραμματισμός υπάρχει από τη διοίκηση του Δήμου και τι κεραίες έχουν υψωθεί προς αυτή την κατεύθυνση… Τροφή για σκέψη… ώστε να μη χαθεί το ισραηλινό τρένο.

Πηγή φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση