“Ο δήμαρχος μας αποκάλεσε βρωμιάρηδες”

“Ο δήμαρχος μας αποκάλεσε βρωμιάρηδες”

Φουντώνει το θέμα της μείωσης των δημοτικών τελών κατά μόλις 12% την ώρα που ο Δήμος Θερμαϊκού έχει ίσως τα ακριβότερα δημοτικά τέλη στην Ελλάδα! Με μία οργισμένη δήλωσή του ο επικεφαλής της “Δράσης Πολιτών”, Γιώργος Χατζηβαλάσης, αναφέρεται στο θέμα (χθες το βράδυ ψηφίστηκε αυτή η σχεδόν ανύπαρκτη μείωση, στο δημοτικό συμβούλιο), επισημαίνοντας πως ο δήμαρχος Τσαμασλής αποκάλεσε τους διαφωνούντες βρωμιάρηδες.

Η δήλωση του κ. Χατζηβαλάση:

“Έτσι χάθηκε η δυνατότητα μείωσης των δημοτικών τελών

Μετά την ακύρωση της προηγούμενης απόφασης, χτες ξαναήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα των δημοτικών τελών. 4 παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταθέσαμε κοινή πρόταση (συνοδευόμενη και από μελέτη υπολογισμού) για μείωση των δημοτικών τελών κατά 24% για την ανακούφιση όλων των νοικοκυριών, που πλήττονται άγρια από την πανδημία.
Στην συζήτηση του θέματος, ο δήμαρχος μας αποκάλεσε βρωμιάρηδες, γιατί –δήθεν- με την μείωση που προτείναμε, δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει την κολοσσιαία σύμβαση αποκομιδής απορριμμάτων, πράγμα απόλυτα ψευδές, αφού η μελέτη που καταθέσαμε έχει λάβει υπόψη της όλες τις υποχρεώσεις του δήμου προς τρίτους, άρα και του εργολάβου καθαριότητας.
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε οι δύο προτάσεις (της διοίκησης και των 4 παρατάξεων της αντιπολίτευσης) έλαβαν από 16 ψήφους.

Την πρόταση της διοίκησης ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου και 3 σύμβουλοι (Σπ. Αδαμίδης, Θ. Μπίρος και Αντ. Ζαβέρκος), οι οποίοι εκλέχτηκαν με την παράταξη του Ι. Μαυρομάτη, αλλά στη συνέχεια ανεξαρτοποιήθηκαν και συνεργάζονται με την παράταξη του δημάρχου. Ουδέν κακό. Στη δημοκρατία όλα επιτρέπονται και οι κρίνοντες κρίνονται.

Χαρακτηριστική περίπτωση όμως, αποτελεί η καθοριστική 1 ψήφος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ΚΚΕ), που έκανε την επιλογή της άκυρης ψήφου και η οποία ήρθε να επιβεβαιώσει το περίφημο «Φαινόμενο της Πεταλούδας», σύμφωνα με το οποίο φαινομενικά ασήμαντες επιλογές μπορεί να επηρεάσουν καθοριστικά την εξέλιξη των πραγμάτων. Οι δύο προτάσεις ισοψήφησαν, λαμβάνοντας από 16 ψήφους κάθε μία και υπερίσχυσε η πρόταση της διοίκησης προσμετρώντας διπλή την ψήφο της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Έτσι χάθηκε η δυνατότητα μείωσης των δημοτικών τελών κατά 47,50 Ευρώ για κάθε μέσο νοικοκυριό, που κατοικεί σε ένα διαμέρισμα 80 τ.μ. περίπου”.

Αφήστε μια απάντηση