Ο απόλυτος τρόμος στη Φλόριντα από τον τυφώνα “Milton”: “Φύγετε για να μη πεθάνετε!” (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο απόλυτος τρόμος στη Φλόριντα από τον τυφώνα “Milton”: “Φύγετε για να μη πεθάνετε!” (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον απόλυτο τρόμο βιώνουν οι κάτοικοι στην Φλόριντα των ΗΠΑ, καθώς ο υπερτυφώνας «Milton» αναμένεται σε λίγες ώρες να σαρώσει τα πάντα στην περιοχή.

Οι επιστήμονες προβλέπουν ανέμους που θα αγγίζουν ακόμη και τα 350 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ το ύψος του νερού θα αγγίξει τα 5 μέτρα πάνω από τα οποία θα δημιουργηθούν κύματα ύψους 3 μέτρων.

Οι κάτοικοι της Τάμπα εγκαταλείπουν την πόλη τους καθώς η ανακοίνωση των Αρχών σε δραματικούς τόνους ήταν «όποιος παραμείνει, θα πεθάνει». Εκατομμύρια άνθρωποι με τα αυτοκίνητά τους προσπαθούν να απομακρυνθούν από τον κόλπο. Τα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν αδειάσει καθώς οι πολίτες προσπαθούν να προετοιμαστούν για τα χειρότερα.

Ο «Milton» προβλέπεται να γίνει ο χειρότερος τυφώνας που θα πλήξει την περιοχή εδώ και έναν αιώνα, όπως προειδοποίησαν οι μετεωρολόγοι. 51 από τις 67 κομητείες της Φλόριντα είναι σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού.

Δραματικές προειδοποιήσεις
O Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν ακύρωσε το ταξίδι του σε Γερμανία και Αφρική προειδοποιώντας:

«Ο τυφώνας Μίλτον θα μπορούσε να είναι ο χειρότερος τυφώνας των τελευταίων 100 ετών. Όσοι λάβατε εντολές εκκένωσης πρέπει να φύγετε τώρα. Θα έπρεπε ήδη να έχετε φύγει. Είναι θέμα ζωής και θανάτου».

Το Weather Channel παρουσίασε ένα βίντεο που αποκαλύπτει τις τρομακτικές καταστροφές τις οποίες θα μπορούσε να προκαλέσει ο «Milton». Το καλό σενάριο είναι να προκληθεί πλημμύρα ενός μέτρου, το δυσάρεστο είναι ότι μπορεί τα νερά να φτάσουν ακόμα και τα 4 μέτρα.

Σε αυτήν την περίπτωση οι καταστροφές θα είναι ανυπολόγιστες και αν κάποιοι δεν έχουν φύγει, η επιβίωσή τους αμφίβολη.

Οι Αρχές προειδοποιούν επίσης πως ο «Μίλτον» μπορεί να εκτοξεύσει σαν βλήματα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο προηγούμενος κυκλώνας Ελίν από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους 260 άνθρωποι.

Εάν ο τυφώνας που έχει ήδη περάσει από το Μεξικό διατηρήσει την πορεία του, θα πληγούν σφοδρότερα περιοχές όπως εκείνες της Σαρασότα, της Βενετίας της Φλόριντα, το Πορτ Σάρλοτ και η Πούντα Γκόρντα.