Ο απολογισμός του Γιώργου Τσαμασλή: ” Φεύγουμε απ΄ τη μιζέρια με ταχύτητα”

Ο απολογισμός του Γιώργου Τσαμασλή: ” Φεύγουμε απ΄ τη μιζέρια με ταχύτητα”

Τον απολογισμό της χρονιάς, αλλά και της τριετίας που διοικεί τον Δήμο Θερμαϊκού έκανε σήμερα, κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης των πεπραγμένων της ο δήμαρχος, Γιώργος Τσαμασλής.

“Ξεκινήσαμε τη θητεία μας πέφτοντας πάνω στον covid, αλλά έχοντας και ως μειονέκτημα την μειοψηφία στις έδρες, παρ΄ ότι εκλεχθήκαμε με το 55% του εκλογικού σώματος. Παρ΄ όλα αυτά, τα καταφέραμε! Μιλάμε για 1100 έργα σε όλη την έκταση του Δήμου, μιλάμε για έναν Δήμο που απέκτησε εξωστρέφεια, ενώ ουδείς ήθελε να πατήσει στα μέρη μας, μιλάμε για έναν Δήμο που αναπτύσσεται συνεχώς. Και όχι με λόγια, αλλά με έργα!”, τόνισε αρχικά ο δήμαρχος και προχώρησε σε καταγραφή των έργων της διοίκησής του.

Ο κ. Τσαμασλής, αναφέρθηκε στο άνοιγμα του ΚΑΠΠΑ (συμπεριλαμβανομένου του κολυμβητηρίου), το οποίο ήταν επί 9 χρόνια κλειστό και εγκαταλελειμμένο. Συνέχισε με τις πολιτιστικές δράσεις που έλαβαν χώρα το 2022, με αποκορύφωμα τις τρεις μεγάλες συναυλίες σε Περαία, Μηχανιώνα και Επανομή: ” Τόσες πολλές δράσεις δεν έγιναν τα προηγούμενα 10 χρόνια μαζί!”, υπογράμμισε.

Εκανε αναφορά στη δημιουργία της Πολεοδομίας η οποία λειτουργεί εδώ και 3 μήνες κανονικά στον Δήμο μας. Στο θέμα των Ρομά, οι 1200 που αρχικώς ήταν εγκατεστημένοι με παραπάνω από 200 παραπήγματα, έχουν μειωθεί στο ελάχιστο. Μίλησε για τις ασφαλτοστρώσεις που οσονούπω ξεκινούν σε όλο τον Δήμο, αλλά και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο το οποίο έφυγε από ενοικιαζόμενο προβληματικό κτίριο στους Ν. Επιβάτες και πήγε σε ιδιόκτητο στην Επανομή.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα 3,5 στρέμματα που απελευθερώθηκαν στην Επανομή, στο κέντρο της, τα οποία αποδίδονται ως ελεύθεροι χώροι προς χρήση των δημοτών. Επίσης στις 28 νέες στάσεις λεωφορείων που θα τοποθετηθούν την Ανοιξη και έκλεισε με το μεγάλο θέμα των σκουπιδιών το οποίο κάνει τη διαφορά στον Δήμο Θερμαϊκού, βγάζοντάς τον από τη λίστα των πιο βρώμικων Δήμων της Ελλάδας!

“Φεύγουμε από τη μιζέρια με ταχύτητα! Φτιάχνουμε έναν ανθρώπινο Δήμο και εάν είχαμε εποικοδομητική αντιπολίτευση, όπως έκανα εγώ στη θέση τους, που ψήφιζα τα περισσότερα και βοηθούσα, θα είχαμε πετύχει πολλά περισσότερα. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά!”, κατέληξε ο κ. Τσαμασλής.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τη συνεδρίαση απείχαν οι παρατάξεις των κ.κ Μαυρομάτη, Χατζηβαλάση και Παράσχου, θέτοντας θέματα μη σωστής διαδικασίας.

Τοποθέτηση έκαναν οι αρχηγοί παρατάξεων, Θόδωρος Τζέκος, ο οποίος αναλώθηκε στη διαδικασία και στο ότι η συνεδρίαση έπρεπε να γίνει στις 31 Ιανουαρίου, η Ντίνα Μώραλη που έθεσε παραδείγματα στα οποία κατά την άποψή της χωλαίνει ο Δήμος, αλλά και ο Δημήτρης Καπλάνης, οποίος δεν χαρακτήρισε επιτυχημένη τη θητεία του δημάρχου.

Τοποθετήθηκαν οι αντιδήμαρχοι, Ιωσήφ Μισαλέμης, Κώστας Κούτουκας, Χρήστος Βογιατζής, αναφερόμενοι σε θέματα των αντιδημαρχιών τους.

Στο τέλος έγινε αναφορά στη συμπεριφορά συγκεκριμένων ανθρώπων από την Τεχνική Υπηρεσία για τους οποίους ο κ. Τσαμασλής τόνισε πως ήταν ο μόνος που τόλμησε να επιβάλει ποινές περικοπής μισθών, στον επικεφαλής, ενώ για τους απλούς υπαλλήλους μόνο καλά λόγια είχε να πεί.

Αφήστε μια απάντηση