Ο Αγγελος Ζαζόπουλος σε ατάκες “φωτιά” για Κούτσια, Τζόλη και ΠΑΟΚ: ” Ο αποκλεισμός από τη Λέφσκι θα έχει αντίκτυπο”

Ο Αγγελος Ζαζόπουλος σε ατάκες “φωτιά” για Κούτσια, Τζόλη και ΠΑΟΚ: ” Ο αποκλεισμός από τη Λέφσκι θα έχει αντίκτυπο”

Για τη μεγάλη του αγάπη, τον ΠΑΟΚ, στα τμήματα υποδομής του οποίου δούλεψε για αρκετά χρόνια, μίλησε ο προπονητής του Ποσειδώνα Μηχανιώνας, Αγγελος Ζαζόπουλος. Αναφέρθηκε στον Κούτσια, στον Τζόλη, στον Λύρατζη, αλλά και γενικότερα για τον “Δικέφαλο” και τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από τη Λέφσκι Σόφιας.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του κ. Ζαζόπουλου, στο “Metropolis”:

Αρχικά ανέφερε για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές: «Μιλάμε για καλύτερο προγραμματισμό, αφορά ωστόσο και έναν μεταγραφικό προγραμματισμό. Όπως και να έχει είναι μία όμορφη κατάσταση, όχι μόνο τα παιδιά που είναι στον ΠΑΟΚ, είναι πολλά παιδιά σε μία μάχη με έξυπνες επιλογές για το που θα αγωνιστείς, σε ποια θέση θα αγωνιστείς, σε ποιο πρωτάθλημα θα αγωνιστείς, είναι πολλά. Αυτή η αβεβαιότητα που υπάρχει στην Ελλάδα για το που θα αγωνιστεί κάθε ομάδα, με 30 ομάδες στη Superleague 2, κάτι που δεν γίνεται να υφίσταται για να μπορούν να πληρώνονται και οι αθλητές σε ένα πιο ελκυστικό προϊόν».

Για τους νεαρούς του ΠΑΟΚ, σημείωσε: «Είναι παιδιά που μεγαλώσαμε μαζί, είναι ξεκάθαρο πως η δημιουργία του ΠΑΟΚ Β΄ και για τις υπόλοιπες ομάδες που δημιούργησαν τη δεύτερη ομάδα είναι ένα σκαλοπάτι που βοηθάει πολύ και θα έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια. Ο Κουλιεράκης και ο Παναγιώτου πήραν πολλά παιχνίδια , ωστόσο δεν θα είναι έτοιμοι από την αρχή, θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής. Το σημαντικό είναι να αισθανθούν την εμπιστοσύνη του κόσμου, δείχνοντας πως είναι παίκτες του ΠΑΟΚ και μετά να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του τεχνικού τιμ».

Για τον Λευτέρη Λύρατζη και τον Μάριο Τσαούση, ανέφερε: «Όταν αυτή η γενιά είχε κατακτήσει ως πρωτοετής την Κ17, είχα πει ότι όταν αυτοί οι ποδοσφαιριστές στα 22-23 τους θα ήταν ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να ήταν βασικοί. Ο Λευτέρης έχει αποδείξει την αξία του και έχει πάρει χρόνο και περιμένω εκτός από την συνέπεια στο αμυντικό κομμάτι και κάποια γκολ και ασίστ. Ο Μάριος έχει κάνει το ταξίδι του ως δανεικός, τον περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον και είναι ένας παίκτης που εγώ τον εμπιστεύομαι».

Για τον Κουλιεράκη, σημείωσε: «Ο Κουλιεράκης είναι τρία χρόνια μικρότερος από τον Μιχαηλίδη, έχει την ποιότητα του Γιάννη και πιστεύω ότι αν ήταν από πέρσι στον ΠΑΟΚ δεν θα χρειαζόταν χρόνο, υπήρχαν οι ευκαιρίες. Του Γιάννη του «έκατσε» καλά, ο Μιχαηλίδης δεν είχε την προετοιμασία του ΠΑΟΚ Β, ενώ ο Κουλιεράκης την έχει. Το σίγουρο είναι ότι θα παίξουν αυτά τα παιδιά, αλλά θα πρέπει να κοιτάμε πιο μακροπρόθεσμα τον σχεδιασμό. Τώρα για παράδειγμα που δημιουργείται μία καινούργια ομάδα για τον ΠΑΟΚ, οι ελληνικές ομάδες δεν ήταν έτοιμες για τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις και η εικόνα τους ήταν λυπηρή».

Για τον Γιώργο Κούτσια, υπογράμμισε: «Ο Κούτσιας δεν είναι ένας απλός ποδοσφαιριστής που βγαίνει από μία ακαδημία, είναι κάτι παραπάνω, πρέπει να μείνει στον ΠΑΟΚ και επειδή ξέρω την ψυχοσύνθεση του, ξέρω τι μπορεί να προσφέρει. Υπάρχουν παίκτες που με τον χρόνο ξέρεις ότι θα πάρουν χρόνο, θα γίνουν βασικοί, θα παίξουν στην Εθνική, αλλά για εμένα είναι κάτι παραπάνω, είναι ένας παίκτης φαινόμενο. Αυτό το έκανε πιο… χειροπιαστό ο Τζόλης».

Αναφορικά με τον Χρήστο Τζόλη: «Ο Χρήστος πήγε σε ένα πρωτάθλημα το οποίο είναι το καλύτερο στον κόσμο, με ποδοσφαιριστές ανάλογης ποιότητας και εμπειρότερους και τώρα το ένα κλικ πίσω θα του κάνει καλό. Για αυτό ανέφερα και τις επιλογές, είναι το πιο σημαντικό κομμάτι για την ανάδειξη της καριέρας τους».

Ενώ για το αν μπορεί να αλλάξει τους στόχους της ομάδας η παρουσία νέων: «Δεν νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ θα υστερήσει αν παίξουν αυτά τα παιδιά ή αν θα πρωταγωνιστήσει. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν και αν υπήρχαν αυτή τη στιγμή, ενδεχομένως να μην υπήρχε ο αποκλεισμός από τη Λέφσκι ο οποίος θα έχει αντίκτυπο στα επόμενα 5 χρόνια με τη βαθμολογία της UEFA».

Αφήστε μια απάντηση