Ο αγαπημένος μας “Φιλέας Φογκ” είναι ΕΔΩ: Σαββατιάτικο ταξίδι στην εξωτική Καραϊβική (10 ΦΩΤΟ)

Ο αγαπημένος μας “Φιλέας Φογκ” είναι ΕΔΩ:  Σαββατιάτικο ταξίδι στην εξωτική Καραϊβική (10 ΦΩΤΟ)

ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΛΑΜΠΡΟΥ

Στο 1ο μέρος του ταξιδιού μας στην Kαραιβική θα ταξιδέψουμε στα νησιά της αλυσίδας που απλώνεται στα ανατολικά της από τις Βρετανικές Παρθένες νήσους ως το Tobago.

Από όλα τα πανέμορφα αυτά νησιά που το καθένα τους έχει την δική του ξεχωριστή ομορφιά επισκεφτήκαμε την St. Lucia με τους δύο ηφαιστειογενείς οβελίσκους που υψώνονται από την θάλασσα στα 770 και 743 μ. ανάμεσα σε θερμές πηγές που προέρχονται από το ηφαίστειο Soufriere και γύρω τους ένα κοραλλιογενές φράγμα δημιουργεί μία λιμνοθάλασσα γεμάτη πολύχρωμη θαλάσσια ζωή.

Πήγαμε επίσης στο Tobago όπου κολυμπήσαμε μαζί με γιγαντιαία σαλάχια.

Στο Barbados απολαύσαμε τον παράδεισο της Καραιβικής και την όμορφη πρωτεύουσα Bridgetown ενώ στο St Martin χαρήκαμε την πρωτεύουσα του Ολλανδικού τομέα St. Petersburg και την φημισμένη γαλλική κουζίνα στην πρωτεύουσα του Γαλλικού Τομέα Marigot. Ακόμη φτάσαμε στα γειτονικά νησιά Anguilla και St, Barth, που η πρωτεύουσα του Gustavia αποτελεί μιά γοητευτική ζωγραφιά όντας τόσο γραφική αλλά συγχρόνως σικάτη και πλούσια σαν σκηνικά που στήθηκε για κάποια θεατρική παράσταση.

Στην Antigua κάναμε τον γύρο του νησιού με τις 365 παραλίες πήγαμε στην γειτονική Barbuda, ένα νησί τόσο ήσυχο που δεν έχει καν ασφαλτοστρωμένους δρόμους αλλά έχει μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Καραιβικής στολισμένες με λαμπερή άμμο στο χρώμα της σαμπάνιας, αλλά πήγαμε και στο μαρτυρικό Montserrat όπου τα πάντα κυλούσαν ήρεμα ως τις 25 Ιουνίου 1998 όταν εξερράγη το ηφαίστειο θάβοντας κάτω από εκατομμύρια τόνους γκρίζας στάχτης το μισό σχεδόν νησί μαζί με την πρωτεύουσα Plymouth.

Ακόμη στην Μαρτινίκα με την έντονη Γαλλική κουλτούρα που σε αρκετά μέρη της διατηρεί ακόμη την γοητεία της εποχής της Ζοσεφίνας της συζύγου του Ναπολέοντα ανακαλύψαμε πλούσιες φυτείες μπανάνας και ανανά αλσύλια με αβοκάντο και χωράφια με ζαχαροκάλαμο
Και τέλος στην Aruba απλά ασχοληθήκαμε με την απόλαυση του μπάνιου στις πανέμορφες παραλίες.

Φυσικά όλα αυτά δεν έγιναν σε ένα μόνο ταξίδι αλλά σε έξι και κάθε φορά σε συνδυασμό είτε με τις ΗΠΑ είτε με άλλες χώρες της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής.

Διαβάστε τα βιβλία του Αριστείδη Λάμπρου….

Τηλ. παραγγελιών: 6976 850680

Αφήστε μια απάντηση