“Οχι” στον Ζελένσκι από ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Μέρα 25

“Οχι” στον Ζελένσκι από ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Μέρα 25

Τρία κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου λένε “όχι” στον πρόεδρο της Ουκρανίσς, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και στην επικείμενη ομιλία του στη Βουλή, την επόμενη Πέμπτη 7 του Απρίλη.

Το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το Μέρα 25, γυρίζουν την πλάτη στον Ζελένσκι, μη καταλαβαίνοντας τον λόγο που θα πραγματοποιηθεί αυτή η ομιλία.

Πιο συγκεκριμένα, το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του δηλώνει ότι δεν θα παραστεί στην συνεδρίαση υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως η ουκρανική κυβέρνηση νομιμοποίησε την «ναζιστική προπαγάνδα» και απαγόρευσε την λειτουργία του Κουμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας.

Η ΚΟ της Ελληνικής Λύσης έχει ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα να δοθεί η δυνατότητα να υποβάλλουν ερωτήσεις στον Ουκρανό πρωθυπουργό ενώ συνεργάτες του Κυριάκου Βελόπουλου εξαρτούν την παρουσία του κόμματος στην ειδική συνεδρίαση από την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Αντίστοιχο αίτημα έχει εκφράσει και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜεΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης. Παράλληλα, το κόμμα του Γιανη Βαρουφάκη με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι στην ειδική συνεδρίαση δεν θα παραστούν όλοι οι βουλευτές αλλά ένας εκπρόσωπος «ως ένδειξη στήριξης ενός λαού του οποίου η επικράτεια παραβιάζεται από τον στρατό άλλου κράτους».

Αφήστε μια απάντηση