Ουγκάντα… γίναμε! Σαφάρι με τον Φιλέα Φογκ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ουγκάντα… γίναμε! Σαφάρι με τον Φιλέα Φογκ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΛΑΜΠΡΟΥ

Μετά από την διανυκτέρευση μας και την βόλτα στην πρωτεύουσα της Ζάμπια την Lusaka, που είναι σαν κάθε Αφρικανική πόλη κατά το ένα της μισό μία παραδοσιακή αφρικανική πόλη με τις σκονισμένες της αγορές και κατά το άλλο μισό μία μοντέρνα μεγαλούπολη, φτάσαμε στο πάρκο Lower Zambezi παρέα με αγέλες ελεφάντων που πλατσούριζαν στις όχθες του Ζαμβέζη.

Στο πάρκο των 4000 τετρ. χιλ. που εκτείνεται κατά μήκος του ποταμού βασιλεύουν ελέφαντες, ζέβρες, ιμπάλα, βουβάλια΄λιοντάρια και 400 είδη πουλιών ενώ ένα σαφάρι με κανό είναι ένα ταξίδι στην πραγματική Αφρική ανάμεσα σε τεμπέληδες ιπποποτάμους και απειλητικούς κροκοδείλους.

Και συνεχίσαμε για ένα άλλο πάρκο το Saouth Luangua, που δημιουργήθηκε το 1938, είναι από τα ωραιότερα πάρκα της Αφρικής και είναι το πρώτο πάρκο όπου ξεκίνησε το σαφάρι με τα πόδια. Κάναμε και ένα νυχτερινό σαφάρι όπου στα απειλητικά σκοτάδια τα σπαρμένα με τις κραυγές των άγριων ζώων οι μόνες φωτεινές αναλαμπές είναι οι φακοί των οδηγών και οι φωτιές στα μάτια των ζώων, που έχουν βγει για το βραδυνό τους κυνήγι. Και ξεχώριζε η σιλουέτα μιάς λεοπάρδαλης στα κλαδιά ενός δέντρου έτοιμη για το νυχτερινό της κυνήγι…

Και ακολούθησε η Ουγκάντα και η πρωτεύουσα της Kampala, που το αεροδρόμιο της Entebbe απέχει 35 χιλ. και όπου θυμηθήκαμε τις τραγικές ώρες του Ιουλίου του 1976 όταν Ισραηλίτες κομάντος έβαλαν τέλος σε μία από τις συγκλονιστικότερες αεροπειρατίες που έγιναν ποτέ.
Τριγυρνώντας στην Kampala διαπιστώσαμε ότι η Ουγκάντα μετά το τέλος του Idi Amin είναι μία από τις γρήγορα ανπτυσσόμενες χώρες της Αφρικής και η Kampala μία ευμερούσα μοντένα πόλη.

Και την επομένη ένα μακρύ και δύσκολο οδικό ταξίδι 12 ωρών μας έφερε στο πάρκο Bwindi κοντά στα σύνορα με το Κονγκό σε ένα απο τα ελάχιστα απομένοντα καταφύγια του ορεινού γορίλλα. Και ζήσαμε την συγκλονιστική εμπειρία της αναζήτησης των γοριλλών που ζουν στο αδιαπέραστο δάσος της βροχής στην σκιά της φοβερής οροσειράς Ruwenzori.Η αναζήτηση μπορεί να διαρκέσει από μία ώρα ως και ολόκληρη μέρα και η συνάντηση μαζί τους περιορίζεται στη μία ώρα.. Και ζήσαμε την συγκλονιστική εμπειρία όταν από απόσταση λίγων μέτρων αντικρύσαμε τα θαυμαστά συτά ζώα και παρακολουθήσαμε την καθημερινή τους ζωή με τον εντυπωσιακό αρσενικό με την ασημένια ράχη με τα πολλά θηλυκά και τα μωρά τους να παίζουν γύρω τους.

Και ακολούθησε η 12ωρη επιστροφή στην Κampala και το τέλος του ταξιδιού..

Διαβάστε τα βιβλία του Αριστείδη Λάμπρου….

Τηλ. παραγγελιών: 6976 850680