Οταν η ΑΕΚ υποκλίθηκε στον Ποσειδώνα Μηχανιώνας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οταν η ΑΕΚ υποκλίθηκε στον Ποσειδώνα Μηχανιώνας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαν σήμερα, Τρίτη 10 Νοεμβρίου 1998: Όταν η AEK FC / ΠΑΕ ΑΕΚ υποκλίθηκε στον Ποσειδώνα Μηχανιώνας!

Ένας από τους λόγους που εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο λατρεύουν το ποδόσφαιρο είναι γιατί συγκριτικά με τα υπόλοιπα αθλήματα η έκπληξη, δηλαδή το να κερδίσει ο αδύναμος τον δυνατό, μοιάζει περισσότερο πιθανή. Το μεσημέρι της 10ης Νοεμβρίου του 1998 γράφτηκε μία πολύ όμορφη ποδοσφαιρική ιστορία, η οποία έμελλε να είναι η απαρχή που ένα χωριό της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, η Μηχανιώνα, θα γινόταν γνωστό από άκρη σ΄ άκρη σ΄ όλη την Ελλάδα. Κι όλα αυτά χάρη στο καμάρι της, τον Ποσειδώνα!

Σαν σήμερα λοιπόν 23 χρόνια πριν ο Ποσειδών Μηχανιώνας επικράτησε με 1-0 της ΑΕΚ σε Νοκ Άουτ αγώνα κυπέλλου και έριχνε την “βασίλισσα του Νότου” στο…καναβάτσο, πετυχαίνοντας ίσως την μεγαλύτερη έκπληξη που έχει γνωρίσει ποτέ ο θεσμός του κυπέλλου στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πολλοί μιλούν για την “έκπληξη του αιώνα” καθώς η ΑΕΚ εκείνης της εποχής διέθετε στο ρόστερ της πολύ σπουδαία ονόματα όπως ο Ατματζίδης, ο Κοπιτσής, ο Μαλαδένης, ο Δώνης, ο Ζήκος κ.α.

Στο δημοτικό γήπεδο Μηχανιώνας, δεν έπεφτε καρφίτσα με την ομάδα του Στράτου Βουτσακέλη να παίζει στα ίσια την ΑΕΚ που εκείνη την περίοδο είχε στο “τιμόνι” της τον Tάκη Καραγκιοζόπουλο. Όπως είναι φυσικό πρωτοβουλία κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο είχε η Ένωση, όμως ο Ποσειδώνας δεν φοβήθηκε το παιχνίδι και στο 31’ ο Τσορακλίδης από τα αριστερά έβγαλε μία φοβερή σέντρα με τον Σάκη Πρίττα να «πιάνει» καρφωτή κεφαλιά και να νικάει τον Ατματζίδη για το 1-0. Η κατάσταση που επικράτησε στο γήπεδο ήταν απερίγραπτη με τον κόσμο να πανηγυρίζει έξαλλα το τέρμα του νεαρού Πρίττα που με αυτό το γκολ εξαργύρωσε την αξιόλογη διετή παρουσία του στην ομάδα του Δήμου μας.

Στη συνέχεια η ΑΕΚ πίεσε για την ισοφάριση όμως ο Ποσειδώνας πραγματοποίησε μία ονειρική εμφάνιση, αν αναλογιστεί κανείς και την τεράστια δυναμική του αντιπάλου, και έφτασε σε μία πρόκριση βγαλμένη από… παραμύθι!

*Η διοίκηση αφιερώνει την παραπάνω αναδρομή στη μνήμη του Φώτη Σταμίδη ενός μεγάλου παράγοντα του Ποσειδώνα, μα πάνω απ΄ όλα φίλου μας που πριν από μερικά χρόνια έφυγε τόσο άδικα από την ζωή…

Δείτε ενα ιστορικό βίντεο από εκείνη την μεγάλη αναμέτρηση:

Αφήστε μια απάντηση