“ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ”, λέει ο Χατζηβαλάσης-Δηλαδή με ποιους;

“ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ”, λέει ο Χατζηβαλάσης-Δηλαδή με ποιους;

Σαν μανιφέστο από ιδρυτική διακήρυξη νέας δημοτικής παράταξης στον Δήμο Θερμαϊκού έμοιαζε η μακροσκελής ανάρτηση που ανέβασε ο επικεφαλής της “Δράσης Πολιτών”, Γιώργος Χατζηβαλάσης, κάνοντας λόγο για “σύγχρονη κοινωνική απαίτηση να προχωρήσουμε σε υπερκομματικές συνεργασίες, σε προγραμματική βάση”.

Μάλιστα συμπλήρωσε πως: “Στο Δήμο μας, για πρώτη φορά έχει διαμορφωθεί μια πλειοψηφία, που στη διαδρομή της -σε αντιδιαστολή με τις μεροληπτικές πολιτικές του παρελθόντος- ξεπέρασε τα κομματικά όρια και ανοίγει ελπιδοφόρους ορίζοντες. Διευρύνει και εμβαθύνει τη συνεργασία. Οραματίζεται έναν άλλο Δήμο, με κέντρο τον δημότη και τις ανάγκες του, αλλά και την διακομματική διεκδίκηση των αναγκαίων υποδομών, η ανυπαρξία των οποίων αποτελεί ανάχωμα στην οικονομική και τουριστική του ανέλιξη”.

Πολύ ωραία ολ΄ αυτά, όμως μοιάζουν περισσότερο με διακαή πόθο του ιδίου (ο οποίος είναι άνθρωπος των συνεργασιών) και κανενός άλλου…Μοιάζουν περισσότερο με έκθεση ιδεών, χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση, χωρίς ονόματα, χωρίς παραπομπή σε απτή πραγματικότητα.

Διότι όταν λέμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, πρέπει και να το εννοούμε!

Και για να ξεφύγουμε από τις εκθέσεις ιδεών και να γίνουμε συγκεκριμένοι: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, σημαίνει “ΝΑΙ” από Μαυρομάτη, “ΝΑΙ” από Τζέκο, “ΝΑΙ” από Χατζηβαλάση, “ΝΑΙ” από Παράσχου, “ΝΑΙ” από Καπλάνη. Αλήθεια, πόσοι απ΄ όλους τους παραπάνω θα δεχθούν να είναι…υπό ενός άλλου; Μέχρι τώρα μόνο Χατζηβαλάσης και Παράσχου το είπαν, αλλά δεν φτάνουν…

Θα δεχθεί ποτέ ο Γιάννης Μαυρομάτης να είναι υπό κάποιου άλλου, του οποιουδήποτε; Ακόμη και ο Μπάϊντεν να κατέβαινε για δήμαρχος, ο Μαυρομάτης δεν θα δεχόταν να είναι δεύτερος. Αλλά, γιατί, μήπως θα δεχόταν ο Θόδωρος Τζέκος, ο οποίος θεωρεί πως μπορεί να γίνει δήμαρχος; Αλλά και τον Δημήτρη Καπλάνη τον ρωτήσατε; Μόνος του για δήμαρχος, έστω και τελευταίος…

Ομως το “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ” προϋποθέτει και μια σειρά άλλων “ΝΑΙ” από ανθρώπους που παίζουν τον δικό τους ρόλο στον Δήμο.

Για παράδειγμα από τα ονόματα που ακούστηκαν, πόσοι αλήθεια έχουν πει “ΝΑΙ” και με ποιον αρχηγό; Καζάκης, Μαντζάρης, Αλεξανδρής, Ζαβέρκος, Τροκάνας…Ολοι τους από διαφορετικές αφετηρίες και με διαφορετικούς τερματισμούς, χωρίς πουθενά κοινά σημεία.

Αυτό είναι το “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ” αγαπητέ Γιώργο (Χατζηβαλάση);

Εκτός εάν το “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ” παραπέμπει απλά στον συνδυασμό του Νίκου Παράσχου, οπότε καλή επιτυχία στο εγχείρημα…

Αφήστε μια απάντηση