Οι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ για τα φωτοβολταϊκά πάρκα

Οι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ για τα φωτοβολταϊκά πάρκα

Ανακοίνωση από το κόμμα του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου:

“Σαν να μην έφταναν τα δεκάδες μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα που έχουν κατασκευαστεί την τελευταία πενταετία από συγκεκριμένες εταιρείες, η κυβέρνηση συνεχίζει το μπαράζ νέων αδειών για πάρκα που καλύπτουν και θα καλύψουν χιλιάδες στρέμματα αγροτικής γης (δήθεν μη ευκόλως καλλιεργήσιμης).

Πρόσφατα εγκρίθηκε νέα κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 560 MWp που θα βρίσκεται σε περιοχές μεταξύ Λάρισας και Φθιώτιδας, ενώ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα εγκρίθηκε κατασκευή πάρκου 390 MWp στο Δ. ΚΙΛΕΛΕΡ το οποίο θα έχει 821.000 πάνελ !!! Τα δύο αυτά νέα φ/β πάρκα αναμένεται να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τον βεβαρημένο κάμπο που βλέπει να χάνει μεγάλα κομμάτια παραγωγικής γης εν ονόματι της «πράσινης ενέργειας».

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντί να ενσκήψει στα ήδη μεγάλα προβλήματα της Θεσσαλίας όπως είναι η κατασκευή φραγμάτων για την αποφυγή νέων πλημμυρών αλλά και για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και τα πολλά προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων, επιμένει να αδειοδοτεί γιγάντιες κατασκευές φωτοβολταϊκών που μεταξύ των άλλων μειώνουν τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις και τα βοσκοτόπια της περιοχής αλλά και επιβαρύνουν το φυσικό περιβάλλον.

Το δε προκλητικότερο όλων είναι ότι δεν έχει προβλεφθεί και δεν θα εφαρμοστεί το παραμικρό ανταποδοτικό τέλος έστω για τους κατοίκους των περιοχών αυτών όπως για παράδειγμα κάποιοι μειωμένοι λογαριασμοί ρεύματος. Συμβαίνει το αντίθετο, ενώ τα φωτοβολταϊκά και οι ανεμογεννήτριες αυξάνονται μέρα με τη μέρα τόσο στη Θεσσαλία όσο και σε ολόκληρη την επικράτεια, το ρεύμα παραμένει πανάκριβο κι έχει γίνει είδος πολυτελείας. Όνειδος!!

ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ και ο Πρόεδρος τους Πρόδρομος Εμφιετζόγλου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και καλούν τους Θεσσαλούς σε εγρήγορση και αντίσταση!!!”