Οι λογαριασμοί ρεύματος προκαλούν κύμα απελπισίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι λογαριασμοί ρεύματος προκαλούν κύμα απελπισίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τους τελευταίους λογαριασμούς ρεύματος στα χέρια και τις ίδιες σκέψεις στο μυαλό τους. Οι δύο επιχειρηματίες που συναντούμε στα Ιλίσια και στη Λυκόβρυση περιγράφουν το αδιέξοδο που βρίσκονται Με τις χρεώσεις να εκτοξεύονται χωρίς οι ίδιοι να έχουν τη δυνατότητα ούτε να μειώσουν την κατανάλωση, αλλά ούτε όπως λένε κι να αυξήσουν τις τιμές των προϊόντων τους.

Τα δικά τους προβλήματα αντιμετωπίζει ένας ολόκληρος κλάδος και φυσικά τα περισσότερα νοικοκυριά στη χώρα. Ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου μας εξηγεί ότι σε σχέση με πέρυσι έκαψε λιγότερα ρεύμα, αλλά παρόλα αυτά η χρέωση υπερδιπλασιάστηκε.

Απόδειξη της κατάστασης που καλείται να αντιμετωπίσει οι επίμαχοι λογαριασμοί.Πέρυσι ο λογαριασμός ήρθε στα 2.206 ευρώ κι ένα χρόνο μετά, το Δεκέμβριο του 2021, η χρέωση έφτασε τα 5.274 ευρώ. Σε αυτά έρχονται από κάτω να προστεθούν άλλα 8.476 ευρώ που έχουν μείνει ανεξόφλητα από προηγούμενους λογαριασμούς.

Ο κύριος Βαζάκας, 40 χρόνια φούρναρης όπως μας λέει, αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα για πρώτη φορά στην επαγγελματική του πορεία. Ξεφυλλίζει το ντοσιέ με τους λογαριασμούς των τελευταίων ετών και εκφράζει την απελπισία του.

Για εκείνον το πέρυσι με φέτος τον βρίσκει να πρέπει να πληρώσει τρεις φορές κι πλέον παραπάνω χρήματα. Από τα 1.953 ευρώ τον Δεκέμβριο του 2020, στα 6.500 ένα χρόνο μετά. Χρήματα που όπως μας λέει αδυνατεί να δώσει.

Ο φόβος για το αύριο είναι διάχυτος αφού τα έσοδα κινούνται στα ίδια επίπεδα και τα έξοδα αυξάνονται…

Οι επιδοτήσεις που ανακοινώθηκαν και δόθηκαν μοιάζουν με σταγόνα στον ωκεανό. Από τον περασμένο Νοέμβριο όλο κι περισσότεροι επιχειρηματίες αδυνατούν να εξοφλήσουν εξολοκλήρου τους λογαριασμούς και αφήνουν υπόλοιπα που πιέζουν όλο κι περισσότερο

Το πρόβλημα της ακρίβειας και των λογαριασμών παραμένει και με το πέρασμα του χρόνου γίνεται δυσβάσταχτο για όλο και περισσότερους. Με την απαισιοδοξία να κυριαρχεί και τους φόβους για απολύσεις να εκφράζονται σε κάποιες περιπτώσεις ανοιχτά.

Δείτε το ρεπορτάζ από το Live News του MEGA:

Αφήστε μια απάντηση