Ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου 21χρονου ΑμΕΑ σε ίδρυμα της Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου 21χρονου ΑμΕΑ σε ίδρυμα της Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα παιδί με αναπηρία, που διέμενε στο Παράρτημα Αποθεραπείας Παιδιών με αναπηρία της Θεσσαλονίκης, ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου εντός του ιδρύματος.

Οι φωτογραφίες από τον περασμένο Αύγουστο, του 21 ετών παιδιού με ειδικές ανάγκες σοκάρουν. Ράμματα στο κεφάλι και γεμάτο πληγές το πρόσωπο.

Πριν από λίγες ημέρες, ο ίδιος άτυχος νέος έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού στο ίδρυμα όπου φιλοξενείτο στη Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς δεν άντεξε.

«Τη Δευτέρα το πρωί που με πήρε (σ.σ. η υπεύθυνη του Κέντρου) τηλέφωνο να με καθησυχάσει ότι όλα είναι εντάξει, γιατί αυτός είχε ‘φάει’ κάποιες παντόφλες στο κεφάλι, τίποτα άλλο, αλλά έκανε εμετό οπότε προληπτικά τον πήγαν για εξετάσεις στο εφημερεύον Παπανικολάου. Αυτό προκάλεσε και πυρετό. Προσπάθησαν να τον ανανήψουν και κατέληξε τελικά», λέει ο πατέρας του.

Το πρώτο πράγμα που ζήτησε ο πατέρας, ήταν να διευκρινιστούν τα αίτια θανάτου του παιδιού του.

«Εμένα με ενδιαφέρει να ασχοληθούνε γιατί ο μικρός μου χάθηκε. Γιατί εκεί μέσα υπάρχουν κάποιες ψυχές, που είναι τόσο ήσυχες και καλές και αυτά τα έχουν όλα σε ένα τσουβάλι. Σ’ ένα μαντρί. Είναι κρίμα. Είναι ψυχές. Το οφείλω στο παιδί μου. Αυτός δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του».

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε στον Άρειο Πάγο η Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Εγρασίας.

Ο υπάλληλος που ήταν υπεύθυνος για να φροντίζει τα παιδιά την ημέρα του ξυλοδαρμού έχει απομακρυνθεί από το πόστο του.

Δείτε το σοκαριστικό ρεπορτάζ του MEGA:

Αφήστε μια απάντηση