Ξεκούραστος “Φιλέας Φογκ” μετά το Πάσχα “έφυγε” για Κολομβία και Εκουαδόρ! (ΦΩΤΟ)

Ξεκούραστος “Φιλέας Φογκ” μετά το Πάσχα “έφυγε” για Κολομβία και Εκουαδόρ! (ΦΩΤΟ)

ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΛΑΜΠΡΟΥ

Φτάσαμε στα νότια της Κολομβίας στην Leticia πάνω στον μυθικό Αμαζόνιο και όπου συναντιούνται τα σύνορα της Κολομβίας, της Βραζιλίας και του Περού. Και εξερευνήσαμε την πυκνή τροπική ζούγκλα σε μία περιπέτεια στην αδιαπέραστη βλάστηση, σε γλιστερά μονοπάτια κάτω από πανύψηλα αιωνόβια δέντρα ανάμεσα σε περίεργα ζώα και συναντώντας φυλές Ινδιάνων που καλλιεργούν ελεύθερα την κόκα. Ενώ στη ψαραγορά της γειτονικής βραζιλιάνικης πόλη Tabatinga ο κυριότερος θησαυρός της είναι τα πιράνχας.

Στην συνέχεια βρεθήκαμε στην άλλη άκρη της χώρας και στην Cartagena ένα πραγματικό κόσμημα αποικιακής αρχιτεκτονικής, όπου στην <Παλιά Πόλη> που παραμένει αναλλοίωτη από τον 16ο αιώνα μαγεύουν τα παλάτια, οι εκκλησίες, τα μοναστήρια, οι λουλουδιασμένες αυλές και οι σκιερές πλατείες που περικλείονται από περίπλοκα και παχιά τείχη με μήκος περίπου 12 χιλ.

Τέλος φτάσαμε στη πρωτεύουσα Bogota μια πόλη με φουτουριστική αρχιτεκτονική, με θαυμάσιες αποικιακές εκκλησιές και λαμπερά μουσεία αλλά και με τεράστιες παραγκουπόλεις, μια πόλη που κάποιος μπορεί να την λατρέψει ή να την μισήσει αλλά σίγουρα δεν θα τον αφήσει αδιάφορο. Ξεχωρίζει βέβαια το καταπληκτικό μουσείο του χρυσού, το σπουδαιότερο στο είδος του στον κόσμο, που ζωντανεύει τους θρύλους του Eldorado καθώς περιέχει πάνω από 33.000 χρυσά αντικείμενα αλλά και ο υπόγειος Καθεδρικός ναός της Zipaquira ολοκληρωτικά και εκπληκτικά φτιαγμένος από αλάτι.

Στην συνέχεια του ταξιδιού μας στον Ισημερινό (ή Ecuador) ξεκινήσαμε από την πρωτεύουσα Quito χτισμένη το 1534 πάνω στα ερείπια μιας παλιάς πόλης των Incas, στα 3000 μ. υψόμετρο και μόλις 22 χιλ. νότια του Ισημερινού, περιδιαβάζοντας στα στενά ανηφορικά δρομάκια τα πλαισιωμένα με παλιά αρχοντικά, όμορφες πλατείες και γραφικές αγορές με τις εκκλησίες San Francisco και La Compania που το εσωτερικό της είναι καλυμμένο παντού με χρυσάφι να ξεχωρίζουν.

Ακόμη πήγαμε στο ηφαίστειο και στο πάρκο Cotopaxi αλλά και στο Otavalo που είναι φημισμένο για την αγορά του Σαββάτου όταν Ινδιάνοι από όλα τα γύρω χωριά μαζεύονται φορώντας τα φανταχτερά παραδοσιακά τους ρούχα και τα φανταχτερά τους στολίδια και εκθέτουν τα εμπορεύματα τους, όπως τα πολύχρωμα υφάσματα αλλά και τα ζώα και τα λαχανικά.

Αλλά αν πας στον Ισημερινό δεν μπορείς να μην πας και στα 58 νησιά Galapagos όπου έφτασε ο Δαρβίνος περίπου 190 χρόνια πριν και που φιλοξενούν σήμερα τα περισσότερα ενδημικά είδη από οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου προσαρμοσμένα τέλεια στις τοπικές συνθήκες και τα οποία απολαύσαμε σε μία τετραήμερη κρουαζιέρα στα νησιά.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε τον ναό της Zipaquira, την αγορά της Tabatinga εικόνες από τον Αμαζόνιο, αλλά και πλατεία στο Quito, το Otavalo και πως διασχίζουμε τον Ισημερινό.

Διαβάστε τα βιβλία του Αριστείδη Λάμπρου….

Τηλ. παραγγελιών: 6976 850680

.

Αφήστε μια απάντηση