Ξεκινά η νέα προεκλογική περίοδος-Σε θέσεις μάχης τα κόμματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκινά η νέα προεκλογική περίοδος-Σε θέσεις μάχης τα κόμματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε προεκλογικό «πυρετό» και θέσεις μάχης βρίσκονται τα κόμματα, έναν σχεδόν μήνα πριν τις δεύτερες κάλπες της 25ης Ιουνίου.
Νέα Δημοκρατία
Δε θα ανεχθεί φαινόμενα αλαζονείας διαμηνύει στα στελέχη της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να καβαλήσει το καλάμι και χαρακτηρίζει μονόδρομο την αυτοδυναμία.

«Όσο πιο ισχυρή είναι η εντολή, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη εγώ ο ίδιος να είμαι προσγειωμένος, σεμνός, να τιμήσω την εμπιστοσύνη των πολιτών. Αυτοδύναμη κυβέρνηση δε σημαίνει ασύδοτη, αλλά αποτελεσματική κυβέρνηση. Μόνο οι ισχυρές κυβερνήσεις μπορούν να κάνουν μεγάλες αλλαγές».

Ήδη ο τέως πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη για συστράτευση με στόχο την ανάδειξη αυτοδύναμης κυβέρνησης, κάτι που επισήμανε και κατά τη συνάντησή του στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς με τους βουλευτές του κόμματος, το απόγευμα της Κυριακής 28/05.

Ο ίδιος άλλωστε έχει επισημάνει ότι η κάλπη στις 25 Ιουνίου είναι άδεια και πώς όλα ξεκινούν από την αρχή, κάτι που επανέλαβε στη σημερινή συνάντησή του με στελέχη του κόμματος.

Τη Δευτέρα ξεκινά η προεκλογική του εκστρατεία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Πρώτος σταθμός στον δρόμο για τις κάλπες θα είναι τα Δυτικά Προάστια της Αττικής και συγκεκριμένα θα περιοδεύσει στο Περιστέρι, έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας. Επόμενοι σταθμοί Κρήτη και Θεσσαλία, ενώ μεγάλη έμφαση θα δοθεί στη βόρεια Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει να κλείνει κάθε σενάριο συνεργασίας είτε με το ΠΑΣΟΚ είτε με κόμματα ή κομματίδια που κινούνται δεξιά της ΝΔ.

Βέβαιοι για την αυτοδυναμία της ΝΔ δηλώνουν τα κυβερνητικά στελέχη.

«Όχι, δεν βλέπω τρίτες κάλπες. Καθόλου δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Δεν υπάρχει για μένα περίπτωση τρίτης κάλπης. Θα υπάρχει κυβέρνηση», ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας.

«Μέχρι να βγει αυτοδύναμος ο Μητσοτάκης. Μέχρι να βγει μαύρο χιόνι, θα ψηφίζουμε», λέει από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Γιαννούλης.

ΣΥΡΙΖΑ
Στον ΣΥΡΙΖΑ πατούν γκάζι για να καλύψουν το χαμένο έδαφος από τη λαθεμένη στρατηγική της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου, με την Κουμουνδούρου να διαμηνύει ότι είναι κυβερνητική δύναμη.

«Εμείς πάμε ως μια δύναμη κυβερνητική», σημείωσε η Ρένα Δούρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε πράξη τη δέσμευσή του στην Κεντρική Επιτροπή για αλλαγή της εικόνας του κόμματος και οδεύει προς τις δεύτερες κάλπες, με νέα ομάδα κρούσης, αποτελούμενη από 20 επίλεκτα στελέχη. Η νέα Εκλογική Επιτροπή σηκώνει το βάρος της προώθησης των προεκλογικών θέσεων του κόμματος, που δεν επικοινωνήθηκαν στην κοινωνία. Αποτελείται από υποψηφίους και υποψήφιες, στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, άτομα της νέας γενιάς και των μεταναστευτικών κοινοτήτων, αλλά και άτομα με τεχνοκρατική εμπειρία.

Επίσης, ανακοινώθηκε η συγκρότηση της οργανωτικής επιτροπής εκλογικού αγώνα, όπου στελέχη της πρώτης γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ θα εξορμούν στην Περιφέρεια με σκοπό να μεταφέρουν το μήνυμα του προγράμματος του κόμματος.

Πρωταρχικό μέλημα της Κουμουνδούρου είναι η αντιστροφή του κλίματος, και ο επαναπατρισμός των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί εκ των οποίων στράφηκαν στο ΠΑΣΟΚ, που ενθαρρυμένο από την εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, και τα δικά του ποσοστά στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, φιλοδοξεί ότι μετά τις 25 Ιουνίου θα έχει ακόμη υψηλότερο ποσοστό.

Σημαντικό θεωρείται να αποφευχθούν λάθη που έγιναν στο παρά πέντε των εκλογών της 21ης Μαΐου, όπως αυτό του Γιώργου Κατρούγκαλου, τα οποία στοίχισαν.

Το μεγάλο όμως στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να πείσει για το νέο αφήγημά του, ιδιαίτερα για την κυβερνητική του πρόταση. Και αυτό θα γίνει με προσεκτική στρατηγική που μεταξύ άλλων θα κραδαίνει τον κίνδυνο ενός ηγεμόνα Μητσοτάκη με λυμένα τα χέρια και λευκή εντολή για περαιτέρω «αντιλαϊκή πλεύση».

Στις αναφορές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πάντως για τις αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών από τον ΕΦΚΑ, η ΝΔ απαντά παραφράζοντας μια γνωστή λαϊκή παροιμία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κι αν έχασε, κάηκε το μαλλί του, ούτε την γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του».

ΠΑΣΟΚ
Σε ενθουσιώδες κλίμα υποδέχτηκαν τον Νίκο Ανδρουλάκη τα μέλη και οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ για το αποτέλεσμα των περασμένων εκλογών.

«Κύριε Μητσοτάκη τώρα ήρθαν τα δύσκολα. Τώρα θα αναμετρηθούμε όπως πρέπει, η συντήρηση με την πρόοδο. Γιατί βρήκατε σε αυτό εδώ το κίνημα τον πραγματικό σας αντίπαλο και όχι τον γνήσιο χορηγό», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Ο κ. Ανδρουλάκης απέδειξε σήμερα ότι το μόνο που θέλει είναι να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Ίδιο λεξιλόγιο, ίδιο έλλειμμα ευθύνης απέναντι στην ανάγκη ο τόπος να αποκτήσει σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση», απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος.

Ο Χάρης Καστανίδης δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να κρατήσει την έδρα της Ά Θεσσαλονίκης, με τον ίδιο να μένει εκτός Βουλής.

Το θέμα είναι λήξαν για την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Χάρη Καστανίδη. Πορευόμαστε όλοι μαζί για να πετύχουμε μια μεγάλη νίκη για τη Δημοκρατική παράταξη και για το ΠΑΣΟΚ», σημείωσε ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του κόμματος, αφού εξαπέλυσε φουλ επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας ιστορικές και ιδεολογικές της διαφορές με τη ΝΔ και πολιτικές με τον ΣΥΡΙΖΑ, προανήγγειλε ότι τη νέα οργάνωση του κόμματος μετά την 3η Σεπτέμβρη.

«Το ΠΑΣΟΚ θα ξαναγίνει κίνημα – ποτάμι που θα σαρώσει όλα τα κακώς κείμενα. Σε κάθε γειτονιά, θα συνομιλήσουμε με όλο τον ελληνικό λαό, θα οικοδομήσουμε την Ελλάδα του μέλλοντος με συναινέσεις και ενότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Στα ύψη η αντιπαράθεση
Όσο πάντως κι αν Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη διαβεβαιώνουν ότι δε θα επιτρέψουν η προεκλογική περίοδος να μετατραπεί σε εμφύλιο στην κεντροαριστερά, τα «καρφιά» δίνουν και παίρνουν.

«Δε διεκδικούμε υπουργείο αντιπολίτευσης, ούτε υπουργείο συγκυβέρνησης. Καταθέτουμε καθαρό το πρόγραμμά μας στην κοινωνία με όλη την ειλικρίνεια, κοιτάζοντας τον λαό στα μάτια. Με αυτοκριτική, με σύνεση», σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

«Ο κ. Τσίπρας κάνει την προσευχή του. Το ΠΑΣΟΚ να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ. Αυτό είναι ένα ανέκδοτο. Αυτή η παράταξη επέστρεψε ως ο κύριος αντίπαλος της συντήρησης και της ΝΔ», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Ισχυρή αντιπολίτευση δεν μπορούν να ασκήσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή τα κόμματα που υπερψήφισαν το 50% και το 70% των νομοσχεδίων της ΝΔ αντίστοιχα. Πραγματική, στρατηγική και μαχητική αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, θα είναι μόνο το ΚΚΕ», τόνισε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Δείτε το θέμα από το MEGA:

iframe src=”https://www.megatv.com/embed/?p=20201072340″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen scrolling=”no” width=”560″ height=”315″>

Αφήστε μια απάντηση