Ξεκίνησε το διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ Θεάτρου με «Χάρολντ και Μωντ» (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Ξεκίνησε το διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ Θεάτρου με «Χάρολντ και Μωντ» (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Με την πρώτη παράσταση “Χάρολντ και Μωντ”, ξεκίνησε απόψε το διαγωνιστικό μέρος του 2ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Θερμαϊκού.

Το έργο πραγματεύτηκε την τρυφερή και παράλληλα συγκινητική σχέση που συνδέει τον αυτοκαταστροφικό και εύπορο νεαρό Χάρολντ και την ογδοντάχρονη «αναρχική» απελευθερωμένη Μωντ, που τελικά τον συμφιλιώνει με τη ζωή. Το κορμί του Χάρολντ κρύβει την ψυχή ενός γερασμένου ανθρώπου, ενώ πίσω από τα γερασμένα χαρακτηριστικά της Μωντ, χαμογελά ένα ζωηρό κοριτσάκι. Αυτή η γέφυρα επικοινωνίας δύο μακρινών μεταξύ τους γενεών γίνεται ένας ύμνος για τη ζωή που σφύζει από αγάπη, αυθορμητισμό και ζωντάνια. Η Μωντ καταφέρνει να μεταδώσει αισιοδοξία και πίστη σ’ ένα νέο παιδί που αδυνατεί να προσαρμοστεί στο περιβάλλον του. Ο Χάρολντ μαθαίνει να γελάει, να τραγουδάει, να χορεύει, να σκέφτεται αυθόρμητα, να αποδέχεται και να γνωρίζει τον εαυτό του. Καθένας από τους δυο τους, έχει κάνει τον μισό δρόμο που τον χωρίζει από τον άλλο. Οι δυο τους, όταν είναι μαζί, αποτελούν ένα πλήρες ον. Γιατί είπαμε… η αγάπη είναι ο δρόμος!

Το δυσάρεστο είναι πως σε αυτή την πρώτη βραδιά του διαγωνιστικού μέρους δεν παραβρέθηκαν πάρα πολλοί θεατές. Ας ελπίσουμε πως τις επόμενες βραδιές ο κόσμος θα είναι περισσότερος…

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ποντιακά εδέσματα προσέφερε ο Σύλλογος “Αργοναύτες” από το Μεσημέρι…

Δείτε εικόνες μέσα από τους φακούς του Βασίλη Ραφτόπουλου και του Ηλία Στεφανίδη:

Αφήστε μια απάντηση