Ξεκίνησε η μεγάλη γιορτή! Στους μεθυστικούς ρυθμούς της Σάμπα το καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκίνησε η μεγάλη γιορτή! Στους μεθυστικούς ρυθμούς της Σάμπα το καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Φαντασμαγορική ήταν η έναρξη του καρναβαλιού στη Βραζιλία, όπου οι χορεύτριες και τα πολύχρωμα άρματα έκλεψαν τις εντυπώσεις στην πρώτη βραδιά της μεγάλης γιορτής, στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Οι χορεύτριες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στο σαμπαδρόμιο. Στο μεγαλύτερο καρναβάλι στον κόσμο, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, χιλιάδες Βραζιλιάνοι αλλά και τουρίστες, χορεύουν στους μεθυστικούς ρυθμούς της σάμπα, μέχρι το πρωί.

Όλες οι σχολές της σάμπα στοχεύουν στην πρωτιά. Ανάμεσά τους, η βασίλισσα του καρναβαλιού, ο βασιλιάς καρνάβαλος, αλλά και ο δήμαρχος του Ρίο ντε Τζανέιρο. Χορεύτριες με πολύχρωμες, εξωτικές στολές και άρματα εμπνευσμένα από τις φυλές του Αμαζονίου, παρελαύνουν στο σαμπαδρόμιο.

Οι Αρχές εκτιμούν πως τουλάχιστον 2 εκατομμύρια τουρίστες θα απολαύσουν το μοναδικό θέαμα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού, που θα ρίξει αυλαία στις 17 Φεβρουαρίου.

Πανδαισία χρωμάτων στη Βενετία

Στην Βενετία, με μία πανδαισία χρωμάτων και μουσικής, με «άρωμα» από Ασία, γιορτάζεται το φετινό καρναβάλι, που είναι αφιερωμένο στον Μάρκο Πόλο.

Τα ταξίδια του φημισμένου Ενετού εξερευνητή, «ζωντανεύουν» στα κανάλια της πόλης των Δόγηδων.

Όμως φέτος μπορεί να είναι η τελευταία χρονιά, που οι τουρίστες θα μπαίνουν δωρεάν στην ιστορική πόλη. Τον ερχόμενο Μάιο, οι Αρχές θα τους χρεώνουν, δοκιμαστικά, με αντίτιμο 5 ευρώ,
κατά την άφιξή τους σε κεντρικά σημεία της Βενετίας, υποστηρίζοντας πως η πόλη δεν έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί εκατομμύρια τουρίστες, μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων.

Πολλοί καταστηματάρχες εναντιώνονται στο σχεδιαζόμενο μέτρο, λέγοντας πως, μόνο πέρυσι, τα έσοδα από τους τουρίστες, κατά την περίοδο του καρναβαλιού, ξεπέρασαν τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ.