Νομοσχέδιο για τα ομoφυλόφιλα ζευγάρια: Σήμερα συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος – Σκληρή γλώσσα από τους ιεράρχες (ΒΙΝΤΕΟ)

Νομοσχέδιο για τα ομoφυλόφιλα ζευγάρια: Σήμερα συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος – Σκληρή γλώσσα από τους ιεράρχες (ΒΙΝΤΕΟ)
ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÇÓ ÉÅÑÁÑ×ÉÁÓ ÔÇÓ ÅÊÊËÇÓÉÁÓ ÔÇÓ ÅËËÁÄÏÓ(ÏÊÔ/2019)//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την έκτακτη Σύνοδος Ιεραρχίας με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η Μαρία Αντωνιάδου μίλησε για την συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.

«Περίπου στις 9 η ώρα, θα ξεκινήσει η έκτακτη Σύνοδος Ιεραρχίας, η κανονική ετήσια πραγματοποιείται συνήθως τον Οκτώβριο, και θα συζητήσουν μετά από εισήγηση του Αρχιεπισκόπου, και του μητροπολίτη Μεσογαίας τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πρόθεσης της κυβέρνησης να νομοθετήσει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και κυρίως να δοθεί η δυνατότητα της τεκνοθεσίας. Θα ξεκινήσει μετά μια σειρά διεργασιών που θα προβλέπει ανακοινώσεις και κηρύγματα. Κανένας στην Εκκλησία δεν αναφέρεται σε λαοσυνάξεις. Οι τελευταίες που πραγματοποιηθήκαν ήταν στις αρχές της 10ετίας του 2000 για την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Τότε υπήρχε και η στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης με πρώτη τη ΝΔ υπό την ηγεσία του Κώστα Καραμανλή. Σήμερα δεν υπάρχουν αυτά», είπε αρχικά.

«Το γεγονός ότι η πολιτεία θέλει να προχωρήσει το νομοσχέδιο δεν σημαίνει ότι η Εκκλησία θα αποδεχθεί τις αποφάσεις αυτές. Η Ιεραρχία έχει μία δομή, έχει κανόνες που έχουν σφυρηλατηθεί επί 2.000 χρόνια, και αυτούς θέλει να τονίσει. Θέλει να προστατεύσει, όπως τονίζει, τον θεσμό της οικογένειας όπως τον γνωρίζουμε. Υπήρχαν αρχιερείς που είχαν μία μετριοπαθή στάση όμως έχουν κληρικούς, πιστούς που τούς πιέζουν για να εκφραστούν. Το ότι έγινε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο και η Ιεραρχία δεν το γνώριζε, στις αρχές του Ιανουαρίου, εκνεύρισε τους αρχιερείς και σήμερα κάποιοι θα ρωτήσουν τι είχε ειπωθεί», συμπλήρωσε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ.