Νεκρός στα Ιμαλάια ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Συκάρης (ΒΙΝΤΕΟ)

Νεκρός στα Ιμαλάια ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Συκάρης (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο βουνό Νταουλαγκίρι, που ανήκει στην οροσειρά των Ιμαλαΐων, άφησε την τελευταία του πνοή ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Συκάρης, σε ύψος 7.400 μέτρων. Ο 60χρονος, πέθανε από εξάντληση και έλλειψη οξυγόνου, ενώ κατέβαινε από το όρος σκορπώντας ανείπωτη θλίψη σε οικείους και φίλους. Ανατριχίλα προκαλεί η τελευταία ανάρτηση του Συκάρη αφιερωμένη στην εγγονή του.

Την τελευταία του πνοή στο βουνό Νταουλαγκίρι, που ανήκει στην οροσειρά των Ιμαλαΐων, άφησε ο κορυφαίος Έλληνας αλπινιστής Αντώνης Σύκαρης. Ο 60χρονος, άφησε την τελευταία του πνοή ενώ κατέβαινε από το όρος. Ήταν η τέταρτη προσπάθειά να φτάσει τη συγκεκριμένη κορυφή που του είχε κοστίσει 2 ακόμη φίλους του Ορειβάτες που χθες τους αφιέρωσε την κορυφή … Την κορυφή αφιέρωσε και στον άτυχο σκιέρ, Ερμή Θεοχαρόπουλο.

«Σήμερα 11 Απριλίου 2022 12: 50 λεπτά βρίσκομαι στην κορυφή του 8167 μέτρα ,θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή, στον Νίκο Παπανδρέου και την οικογένεια του ,στον Μπάμπη Τσουχτερά και την οικογένειά του ,στον Ερμή και Φάνη Θεοχαρόπουλο, ακόμη θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή σε όλους τους Έλληνες ,σε όλους τους ορειβάτες και στην μικρή μου Ίριδα την Εγγονή μου», έλεγε ο Αντώνης Συκάρης σε ηχητικό μήνυμά του.

Προφητική ήταν η τελευταία του ανάρτηση λίγο πριν φύγει για την κατάκτηση της κορυφής .

Συγκινεί η ανάρτησή που είχε κάνει για το εγγονάκι του.

«Ξέρετε όμως η οικογένεια μου έχει ένα καινούριο μέλος που στους 22 μήνες που είναι στην ζωή κάθε μέρα είναι και μια καινούρια έκπληξη για μένα. Με αποκαλεί Πααα μια που δεν μπορεί ακόμα να πει Παππού, μια ακόμα αγαπημένη της λέξη είναι το ..Νοοοο!
δηλαδή βουνό. Έτσι χθες είχε καταλάβει ότι θα φύγω για το βουνό και όλη την ώρα απευθυνόμενη προς εμένα με αποφασιστική φωνή μου
έλεγε: «Πααα ..Πααα ..Πααα..» και αφού της απαντούσα ναι Ιριδάκι μου συνέχιζε και πάλι λέγοντας μου:…νοοοο!
Ξέρετε πέρασαν και πάλι τόσες σκέψεις από το μυαλό μου, αυτό που όλοι διαθέτουμε και που κάποιες φορές λειτουργεί αποθαρρυντικά για τα μεγάλα μας σχέδια, για τους τόσο δύσκολους στόχους της ζωή μας. Πέρασαν τα λόγια κάποιου γνωστού μου που συχνά μου λέει: γιατί ρισκάρεις την ζωή σου γιατί τα αφήνεις όλα πίσω!», έλεγε στην ανάρτηση.

Ο θάνατός του από έλλειψη οξυγόνου ήρθε λίγο αφότου είχε κατακτήσει την 8η υψηλότερη κορυφή του κόσμου .

Δείτε το θέμα από το δελτίο ειδήσεων του MEGA:

Αφήστε μια απάντηση