ΝΔ Θερμαϊκού: “Δεν πιάσαμε το στόχο”

ΝΔ Θερμαϊκού: “Δεν πιάσαμε το στόχο”

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΗΜΤΟ Θερμαϊκού της ΝΔ κάνοντας έναν απολογισμό των χθεσινών Ευρωεκλογών.

Αναλυτικά:

“Το μήνυμα της ευρωκάλπης: Δεν πιάσαμε τον στόχο – οι πολίτες μάς είπαν «σας εμπιστευόμαστε αλλά προσπαθήστε περισσότερο»

Οι πολίτες ανέδειξαν και πάλι τη ΝΔ στην πρώτη θέση, με ποσοστό μεγαλύτερο από το άθροισμα του δεύτερου και του τρίτου κόμματος.

Ωστόσο, δεν κρύβουμε την αλήθεια: Το κόμμα μας δεν έφτασε στον στόχο που είχαμε θέσει.

Επιχειρήματα, όπως ότι η διαφορά απ’ το δεύτερο κόμμα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των Ευρωεκλογών, δεν μας ενδιαφέρουν.
Η εκλογή αυτή, ήταν εξαρχής πολύ δύσκολη. Γιατί;

Πολίτες που μας στήριξαν το 2023, ήξεραν ότι τώρα δεν εκλέγεται κυβέρνηση και αντιμετώπισαν διαφορετικά αυτήν τη μάχη.
Προεκλογικά – και παρά τις δικές μας προσπάθειες, έλειψε ο ουσιαστικός προβληματισμός για το μέλλον της Ευρώπης και τη θέση της Ελλάδας σε αυτήν.
Υπήρξαν και πολλοί ψηφοφόροι που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για θέματα της καθημερινότητας, με πιο σημαντικό την ακρίβεια.
Σεβόμαστε την επιλογή τους. Είτε εκφράστηκε με αποχή που δυσκολεύει την εξαγωγή συμπερασμάτων, είτε με την ψήφο σε μικρότερα κόμματα.

Η Νέα Δημοκρατία σε σχέση με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κόμματα:

Στην Ευρώπη κραταιά κυβερνητικά κόμματα, όπως στη Γαλλία και στη Γερμανία, υποχώρησαν δραματικά. Πιο συγκεκριμένα:

-Στη Γαλλία ο Πρόεδρος Μακρόν υπέστη συντριπτική ήττα με τα ποσοστά του κόμματός του να πέφτουν στο 15% με τον ίδιο να ανακοινώνει διάλυση της Βουλής και πρόωρες εκλογές στις 30 Ιουνίου.

-Στη Γερμανία το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα του καγκελάριου Σόλτς κατετάγη τρίτο, με δεύτερο κόμμα να αναδεικνύεται η ακροδεξιά. Πρώτο κόμμα με 29,5% αναδεικνύονται οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU).

Στην Ελλάδα, η Νέα Δημοκρατία παραμένει κυρίαρχη και ένα από τα μεγαλύτερα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη.

Πενήντα χρόνια από την ίδρυσή της, αποτελεί τη μόνη δύναμη στη χώρα που προσφέρει στο πολιτικό σύστημα σταθερότητα σε ταραγμένους καιρούς.

Οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους σε ένα Ευρωκοινοβούλιο, όπου η άνοδος της ακροδεξιάς αποτελεί μία πραγματικότητα, από την οποία, δυστυχώς, δεν εξαιρείται ούτε η πατρίδα μας.

Πώς κινούμαστε από εδώ και πέρα:

Ακούμε τη φωνή και την εντολή των πολιτών: «Σας εμπιστευόμαστε. Αλλά προσπαθήστε περισσότερο»!

Κι αυτό θα κάνουμε. Ώστε να βαδίσουμε πιο γρήγορα, «Σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη».

Οι εκλογές αυτές γίνονται αφετηρία μιας νέας διαδρομής προς το 2027.

Έχουμε 3 χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογές. Κι από αύριο στρεφόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα. Για περισσότερη δουλειά, λιγότερες αδυναμίες. Για μεγαλύτερη προσπάθεια και μικρότερες αστοχίες.

Όπως η Ελλάδα του 2024 είναι πολύ καλύτερη από εκείνη του 2019, έτσι και η Ελλάδα του 2027 θα είναι πολύ καλύτερη από τη σημερινή. Το θέλουμε, το μπορούμε και θα το καταφέρουμε”.