Να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα…απορρίμματα επιχειρεί με δελτίο τύπου η διοίκηση Τζέκου

Να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα…απορρίμματα επιχειρεί με δελτίο τύπου η διοίκηση Τζέκου

Μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε για την σύμβαση copy paste με τον εργολάβο ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων, η διοίκηση Τζέκου εξέδωσε δελτίο τύπου, μέσω του οποίου προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Διαβάστε αναλυτικά:

“Σε αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμό της δημοτικής υπηρεσίας αποκομιδής απορριμμάτων, με ταυτόχρονη μείωση του κόστους προχωρά η Δημοτική Αρχή του Θερμαϊκού.

Αυτό προβλέπει η νέα μελέτη της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Θερμαϊκού, η οποία εγκρίθηκε χθες από τη Δημοτική Επιτροπή και οδεύει πλέον σε διαγωνιστική διαδικασία.

Η μελέτη για την αποκομιδή απορριμμάτων για τα επόμενα 3 + 1 χρόνια συνοπτικά περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

– Μείωση του κόστους σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη σύμβαση του 2019 κατά περίπου 70 χιλ. ευρώ το χρόνο ή 280 χιλ. ευρώ λιγότερα στην τετραετία παρόλο που από το 2019 και μετά έχει αυξηθεί κατακόρυφα το κόστος μισθοδοσίας, καυσίμων κτλ. Μάλιστα μπορεί να προκύψει ακόμη μεγαλύτερη μείωση του κόστους ανάλογα με την έκπτωση που θα δώσει ο ιδιώτης στο πλαίσιο του διαγωνισμού.

– Αναβάθμιση της δημοτικής υπηρεσίας καθαριότητας και αξιοποίηση των ιδίων μέσων (απορριμματοφόρα και προσωπικό), καθώς ο δήμος θα αναλάβει εξολοκλήρου μία από τις τρεις δημοτικές ενότητες (Επανομής), ενώ το ποσοστό συμμετοχής του ιδιώτη εργολάβου περιορίζεται στις άλλες δύο ενότητες (Ν. Μηχανιώνας και Θερμαϊκού).

– Αποτελεσματικότερη σάρωση των δρόμων και πλύσιμο κάδων με εξειδικευμένο μηχάνημα – πλυντήριο μία φορά το μήνα το χειμώνα και δύο φορές το μήνα το καλοκαίρι.

– 800 νέους κάδους.

– Επιπλέον δρομολόγια από το σάρωθρο της παραλίας για τα καλαθάκια.

– Λειτουργία της υπηρεσίας αποκομιδής και τις Κυριακές.

– Εφεδρικές υπηρεσίες ανάλογα με τις ανάγκες καθαριότητας.

– Δυνατότητα ανάληψης ακόμα μεγαλύτερου μεριδίου της καθαριότητας από τη δημοτική υπηρεσία ανάλογα με τις δυνατότητές της.

«Παραμένουμε συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις για ένα μεικτό σύστημα καθαριότητας για το Δήμο, με μεγαλύτερη εμπλοκή των δημοτικών υπηρεσιών και περιορισμό του ιδιώτη, πράγμα που σημαίνει εξοικονόμηση χρημάτων για τους δημότες μας. Πλέον οι δημοτικές υπηρεσίες αναλαμβάνουν τις υπηρεσίες αποκομιδής στην ενότητα της Επανομής, ενώ ο ιδιώτης που θα επιλεγεί θα καλύπτει τις περιοχές της ενότητας Θερμαϊκού και Νέας Μηχανιώνας. Με μικρότερο κόστος και βελτιωμένο αποτέλεσμα οδηγούμαστε σε μία νέα εποχή για το Δήμο Θερμαϊκού, πιο καθαρή και βιώσιμη» επισήμανε σχετικά ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος”.