Ναι μεν… αλλά οι Ρομά ΔΕΝ φεύγουν από τα Τσαϊρια-Προσφεύγουν στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια

Ναι μεν… αλλά οι Ρομά ΔΕΝ φεύγουν από τα Τσαϊρια-Προσφεύγουν στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια

Δικαστική απόφαση υπήρξε σήμερα για την υπόθεση της απομάκρυνσης των Ρομά από την περιοχή των Τσαϊρίων στην είσοδο της Περαίας. Σύμφωνα με την συγκεκριμένη εφετειακή απόφαση οι Ρομά υποχρεούνται εώς τις 23 Φεβρουαρίου να έχουν αδειάσει των χώρο, παραδίδοντάς τον στον Δήμο.

ΟΜΩΣ και εδώ υπάρχει το μεγάλο ΟΜΩΣ της όλης υπόθεσης. Οι Ρομά έχουν αποφασίσει να προσφύγουν στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, διεκδικώντας είτε την παραμονή τους στον χώρο, είτε την εξασφάλιση άλλης περιοχής με στέγη, προκειμένου να μετακομίσουν εκεί.

Τι σημαίνει αυτό; Πως ΔΕΝ πρόκειται να φύγουν, όχι στις 23 Φεβρουαρίου που αναφέρει η σχετική απόφαση του Εφετείου, αλλά ούτε σε 6,7, 8 μήνες ή όσο πάει μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση στην Ευρώπη. Σημειώνεται, πως σε τέτοιου είδους ζητήματα οι Ευρωπαίοι δικαστές είναι πολύ ευαίσθητοι (λόγω ανθρωπίνων δικαιωμάτων) και συνήθως δικαιώνουν τις ευπαθείς ομάδες που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι Ρομά της Περαίας.

Αλλά ακόμη κι αν υιοθετήσουν την απόφαση περί αποβολής τους από τον χώρο, θα απαιτήσουν πρακτικά την εναλλακτική λύση, δηλαδή το που θα πάνε να μείνουν αυτοί οι άνθρωποι. Πρόβλεψη και λύση σε αυτό το θέμα (έτοιμος χώρος για να πάνε δηλαδή), πολύ απλά δεν υπάρχει. Ούτε από την Περιφέρεια, ούτε από τον Δήμο. Και χωρίς εναλλακτική δεν θα φύγουν ΠΟΤΕ!

Συμπέρασμα: Εάν ο κάτοικος της Περαίας πιστεύει, λόγω της σημερινής απόφασης, ότι θα ελευθερωθούν τα Τσαϊρια και πως θα φύγουν οι Ρομά, πλανάται… Τουλάχιστον στο άμεσο, ίσως και στο απώτερο μέλλον….

Αφήστε μια απάντηση