Νέα εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέα εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Εγκρίθηκε ομόφωνα η νέα, σαφώς πιο ορθή και ενδιαφέρουσα, μορφή των πλέι-οφς του νέου πρωταθλήματος της Stoiximan Super League, όπως είχε εξαγγελθεί με την ανάληψη της προεδρίας από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Πρώτη του Ολυμπιακού σήμερα ενόψει της νέας σεζόν. 140 λεπτά φιλικό έπαιξε η ΑΕΚ.

Με βλέμμα στη νέα εποχή του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, η Stoiximan Super League ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη του πρωταθλήματος 2024-25 στις 17 Αυγούστου, με αλλαγές στο φορμάτ, καθώς πλέον διεξαγωγή του θα πραγματοποιηθεί με Playoffs για τις θέσεις 1 έως 4 και 5 έως 8, αλλά και Playouts για τις θέσεις 9 έως 14.

* Σέντρα 17 Αυγούστου 2024
* Playoffs για τις θέσεις 1 έως 4
* Playoffs για τις θέσεις 5 έως 8
* Playouts για τις θέσεις 9 έως 14

Στην τοποθέτησή του στη Γενική Συνέλευση της Stoiximan Super League, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, μίλησε για το μέλλον και για τις δομικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο

«Νομίζω η κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου από μια ελληνική ομάδα, δεν έχει σχέση αν είναι ο Ολυμπιακός, είναι ένα σημάδι ότι όλοι μπορούμε καλυτέρα, ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί καλύτερα. Και για να το αναβαθμίσουμε, πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί», είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε εκτενώς στον σχεδιασμό της επόμενης τριετίας.

* Αλλαγή του φορμάτ, για πιο ανταγωνιστική η λίγκα
* Ανοδος της Ελλάδας στο τοπ 12 του ranking της UEFA
* Καινούργια Γήπεδα
* Μεγιστοποίηση της αξίας των Ελλήνων προπονητών και ποδοσφαιριστών
* Κάθαρση στο σώμα του ποδοσφαίρου
* Αυτονομία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου
* Ενεργοποίηση της Επαγγελματικής Διαιτησίας
* Κεντρικοί Τηλεοπτική διαχείριση

Εν τω μεταξύ ξεκίνησε η προετοιμασία του Ολυμπιακού στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να βάζει στα βαθιά με το καλημέρα τους παίκτες του, με διπλή προπόνηση. Νέα πρόσωπα στο Ρέντη οι Στάμενιτς, Ντάνι Γκαρθία, Κοστίνια, αλλά και οι 5 «μικροί» της ομάδας Νέων, που κατέκτησαν το Yout League.

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Γάνδη στον 4ο και τελευταίο φιλικό αγώνα της επί της ολλανδικού εδάφους. Ο Ζίνι άνοιξε το σκορ μόλις στο 1ο λεπτό για την Ενωση, μετά από ασίστ του Λιβάι.

Στο 18’ Ο Μπρινιόλι έκανε δώρο το 1-1 στον Χονγκ. Η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα στο 54’ με τον Ρότα να αξιοποιεί τη δεύτερη ασίστ του Λιβάι Γκαρσία, αλλά οι Κιτρινόμαυροι έχασαν τη νίκη από νέο λάθος του Μπρινιόλι, ο οποίος στο 92′ πάσαρε στον Κοϊτά, ο οποίος τον νίκησε με ψηλοκρεμαστό πλασέ.