Νέα επιστημονική έκθεση κατά της αμμοληψίας στην Επανομή

Νέα επιστημονική έκθεση κατά της αμμοληψίας στην Επανομή

Νέα επιστημονική έκθεση και μάλιστα από δύο καθηγητές πανεπιστημίου έφτασε σήμερα στα υπόψιν των ανθρώπων που μάχονται κατά της αμμοληψίας στο ακρωτήρι της Επανομής. Αλλο ένα “όπλο” στη φαρέτρα κατά της υποβάθμισης των ακτών και των θαλασσών μας.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

“Σήμερα, παραλάβαμε νέα επιστημονική έκθεση 13 σελίδων, που συντάχθηκε κατόπιν αιτήματός μας από:

🔹 Παρασκευή Μαλέα, Καθηγήτρια Βιολογίας ΑΠΘ.
🔹 Θεόδωρο Κεβρεκίδη, πρώην Καθηγητή Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

🔬💥Η έκθεση επισημαίνει ότι:

• Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Επανομής υπάρχουν σημαντικοί λειμώνες Ποσειδωνίας, για τους οποίους προηγούμενες έρευνες έχουν καταγράψει ενδείξεις υποβάθμισης.

• Η βυθοκόρηση μπορεί να προκαλέσει θολερότητα, μείωση του φωτός και εναπόθεση ιζημάτων, επηρεάζοντας ευαίσθητα οικοσυστήματα ακόμη και μακριά από το σημείο επέμβασης.

• Η Ποσειδωνία αναπτύσσεται εξαιρετικά αργά και ενδεχόμενες σοβαρές βλάβες μπορεί να χρειαστούν δεκαετίες για να αποκατασταθούν.

📩 Σήμερα διαβιβάσαμε τη νέα έκθεση σε Υπουργεία και 9 αρμόδιες υπηρεσίες, ζητώντας επίσημη αξιολόγηση και αριθμούς πρωτοκόλλου.

🙏 Ευχαριστούμε θερμά τους δύο καθηγητές για την πολύτιμη επιστημονική συνδρομή τους!”

bestcity