Μπαίνουν μπουλντόζες στο Thess Intec-Ετοιμάζονται οι Ισραηλινοί επενδυτές

Μπαίνουν μπουλντόζες στο Thess Intec-Ετοιμάζονται οι Ισραηλινοί επενδυτές

«Εντός φθινοπώρου θα έχουμε μπουλντόζες στο ThessIΝTEC» εκτιμά μιλώντας στη Voria.gr, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ThessINTEC, Νίκος Ευθυμιάδης υπογραμμίζοντας πως το αργότερο μέχρι τις 10 Μαΐου, αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαβούλευση της δεύτερης έκδοσης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) προκειμένου να πάρει το δρόμο για το Συμβούλιο της Επικράτειας. Αξίζει να σημειωθεί πως η αρχική ΣΜΠΕ είχε κριθεί ελλιπής από το Ε’ τμήμα του ΣτΕ με αποτέλεσμα να υπάρξουν καθυστερήσεις στο μεγαλεπήβολο έργο.

Για να μπουν μπουλντόζες θα πρέπει να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο του ThessINTEC. Το ΠΔ ουσιαστικά θα ξεκλειδώσει τη διαδικασία υλοποίησης του project που πλέον θα μπορεί να περάσει στη φάση υλοποίησης, με την έκδοση πολεοδομικής άδειας και την έναρξη των έργων υποδομής.

Το πράσινο φως περιμένουν και οι Ισραηλινοί επενδυτές της εταιρείας ανάπτυξης τεχνολογικών πάρκων BaseCamp και του fund JTLV. Η συμμετοχή τους θα είναι καταλυτική καθώς από τη συμφωνία χρήσης μέρους του τεχνολογικού πάρκου αναμένεται να προκύψουν ιδιωτικά κεφάλαια έως και 15 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως η «Ανάρτηση – δημοσιοποίηση στο κοινό της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) έκδοση 2η στο πλαίσιο της διαδικασίας έγκρισης Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) για την ίδρυση Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς στο Ακίνητο 1160 του Αγροκτήματος Δ.Κ. Περαίας, Δήμου Θερμαϊκού, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρει πως «προσκαλεί το ενδιαφερόμενο κοινό να διατυπώσει εγγράφως και σε κάθε περίπτωση επαρκώς τεκμηριωμένα τις απόψεις του επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του ως άνω Σχεδίου προς τη Δ/νση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙΠΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσα σε προθεσμία 30 ημερών από τη δημοσίευση της ανακοίνωσης αυτής».

Η ανακοίνωση έχει ημερομηνία ανάρτησης την 5η Απριλίου.

Η συνεργασία με τους Ισραηλινούς

Σημειώνεται πως οι Ισραηλινοί επενδυτές έχουν αποκτήσει δικαιώματα επιφάνειας για 55 χρόνια, για το 30% της συνολικής έκτασης των 760 στρεμμάτων του ThessINTEC, στο οποίο και θα μπορούν να κατασκευάσουν κτήρια που θα εκτείνονται σε 70.000 τ.μ. όπου θα εγκαταστήσουν δικούς τους πελάτες.

Το ThessINTEC αναμένεται να εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα καινοτομίας και τεχνολογίας στην Ευρώπη, με στόχο τα επόμενα 10 χρόνια να προσελκύσει επενδύσεις από επιχειρήσεις από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό.

Πηγή: voria.gr

Αφήστε μια απάντηση