Μισαλέμης: : «Ερχεται κρίσιμη πενταετία. Οραμά μας η ανάπτυξη όλου του Δήμου από την Επανομή μέχρι την Περαία!»

Μισαλέμης: : «Ερχεται κρίσιμη πενταετία. Οραμά μας η ανάπτυξη όλου του Δήμου από την Επανομή μέχρι την Περαία!»

Ο Ιωσήφ Μισαλέμης στο BestCity.gr! Ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Στρατηγικής Ανάπτυξης και Σχεδιασμού, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για όσα έγιναν και πρόκειται να γίνουν στον Δήμο Θερμαϊκού.

-Αντιδήμαρχε, κατ΄ αρχήν να κάνουμε μια ανδρομή στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν της παρούσας δημοτικής αρχής του κ. Τσαμασλή και ειδικότερα σε ότι αφορά τη δική σας αντιδημαρχία;

«Πριν πω οτιδήποτε να ξεκινήσω λέγοντας πως η πενταετία που έρχεται είναι πολύ κρίσιμη για το μέλλον του Δήμου Θερμαϊκού. Από το 2019 με δήμαρχο τον Γιώργο Τσαμασλή , καταφέραμε πολλά! Και καταφέραμε πολλά γιατί το όραμα αυτής της διοίκησης είναι πολύ μεγάλο! Και το όραμα μεγάλωσε από την αναγκαιότητα να αλλάξουμε την πτωτική πορεία του Δήμου μας από την προηγούμενη διοίκηση (2014-2019) η οποία κατάφερε, διότι περί κατορθώματος πρόκειται να φέρει τον Δήμο Θερμαϊκού στην κορυφή της οπισθοδρομικότητας και της βρωμιάς σε όλη την επικράτεια. Σε ότι με αφορά , ο κ. Τσααμσλής, μου ανέθεσε την αντιδημαρχία Προγραμματισμού, Στρατηγικής Ανάπτυξης και Σχεδιασμού. Αναζητήσαμε, λοιπόν, αναπτυξιακά εργαλεία, προκειμένου να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Από τις βασικές προτεραιότητές μας ήταν η μαρίνα της Μηχανιώνας, έργο το οποίο η προηγούμενη διοίκηση του κ. Μαυριμάτη το απέρριψε, λέγοντας ότι μαρίνα στη Μηχανιώνα, δεν γίνεται!

Μόλις πήραμε τη διοίκηση τον Οκτώβρη του 2019 μας έμεναν μόνο δύο μήνες, ώστε να προλάβουμε τις διαδικασίες και να μη χάσουμε τις προθεσμίες. Ευτυχώς, προλάβαμε, καταθέσαμε τα χαρτιά και πήραμε τη χρηματοδότηση. Και πλέον φτάσαμε στο σημείο να περιμένουμε τώρα τον ανάδοχο»

-Η μαρίνα της Μηχανιώνας είναι ένα έργο για το οποίο αισθάνεστε υπερήφανος;

«Ναι, αισθάνομαι πάρα πολύ υπερήφανος, διότι ήταν ένα όνειρο! Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε, ύψους 5 εκ. ευρώ για την δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου, είναι ένα ακόμα επίτευγμα! Βρήκαμε, λοιπόν, δύο οικόπεδα κατάλληλα γι αυτή τη δουλειά, ένα στην Περαία και ένα στην Επανομή. Ο Δήμος θα εξοικονομήσει ενέργεια, όπως και οι πολίτες με άμεση θετική συνέπεια τη μείωση των δημοτικών τελών. Πρόκειται για ένα ακόμα έργο το οποίο καταδεικνύει τον προγραμματισμό και την διορατικότητα του κ. Τσαμασλή και της διοίκησής μας. Και φυσικά να σταθούμε στο Τουριστικό Χωριό της Αγίας Τριάδας, καταφέρνοντας κάτι που ουδείς πίστευε, ένα κάμπινγκ ξεχασμένο και αραχνιασμένο να του δώσουμε ζωή! »

-Να σταθοούμε και στο Μνημείο των Ψαράδων της Μηχανιώνας το οποίο με δική σας πρωτοβουλία έγινε;

«Για το Μνημείο των Ψαράδων η ιδέα μου γεννήθηκε το 2015 όταν χάθηκε ένας πολύ καλός μου φίλος, ψαράς, στη θάλασσα, αφήνοντας ορφανά δύο παιδάκια. Τότε, λοιπόν, μου γεννήθηκε αυτή η ιδέα. Οντας στη διοίκηση τότε, κατέθεσα αίτημα στο Τοπικό της Μηχανιώνας, υπό την κ. Βαρσαμόγλου, αίτημα όμως που ουδέποτε προχώρησε. Με το ανέλαβε ο κ. Τσαμασλής, επανέφερα το θέμα και πριν καν ολοκληρώσω τη φράση μου, μου είπε «ξεκίνησέ το»! Τα έξοδα καλύφθηκαν εξ΄ ολοκλήρου από εμένα, με την συνδρομή της Ελένης Σβολάκη και του Στέλιου Σαραφίδη, δεν επιβαρύνθηκε ο Δήμος. Ηταν ένα τάμα που ήθελα να κάνω για τη Μηχανιώνα ως γιατρός των παιδιών αυτής της πόλης για 25 χρόνια»

-Να κλείσουμε με το πρόγραμμα της πενταετίας που έρχεται;

«Υπάρχουν έργα σε εξέλιξη που πρέπει να ολοκληρωθούν και άλλα που θα ξεκινήσουν. Όπως το Thess Intec, το παραλιακό μέτωπο μέχρι την Αγία Τριάδα, το κάμπινγκ της Επανομής για το οποίο δώσαμε μάχη, προκειμένου να έρθει στην ιδιοκτησία μας, μετά το έγκλημα της προηγούμενης διοίκησης να δηλώσει στο Υπουργείο πως ο Δήμος Θερμαϊκού δεν το θέλει!! Ηταν ένα πραγματικό σοκ! Οραμά μας είναι η ανάπτυξη όλου του Δήμου από την Επανομή μέχρι την Περαία».

-Εσεις κατεβαίνετε εκ νέου υποψήφιος στη Δημοτική Ενότητα Περαίας. Γιατί οι δημότες να ψηφίσουν ξανά Μισαλέμη;

« Γιατί έχουν δει το έργο μου, το πρόγραμμά μου και την προσπάθεια που κατέβαλα όλ΄ αυτά τα χρόνια. Αν εγκρίνουν έχει καλώς, αν όχι σεβαστή η ετυμηγορία τους»

Αφήστε μια απάντηση