Μια ψύχραιμη ματιά: Ο Παναγιώτης Περπερίδης σχολιάζει τα νέα μέτρα της κυβέρνησης κατά της οπαδικής βίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια ψύχραιμη ματιά: Ο Παναγιώτης Περπερίδης σχολιάζει τα νέα μέτρα της κυβέρνησης κατά της οπαδικής βίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Παναγιώτης Περπερίδης, αθλητικογράφος, μιλά στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA για τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την εξάλειψη της οπαδικής βίας.

Μέτρα για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, στη σκιά του σοβαρού τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, αποφασίστηκε η διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League κεκλεισμένων των θυρών για δύο μήνες, ενώ το μέτρο μπορεί να επεκταθεί και στα εντός έδρας ευρωπαϊκά ματς των ελληνικών ομάδων.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, έως τις 12 Φεβρουαρίου θα αξιολογηθεί το μέτρο και θα εξεταστεί εάν χρειάζεται η παράτασή του.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, θα υπάρξει, εγκατάσταση και λειτουργία καμερών στα γήπεδα της Super League 1 και ελέγχου του υλικού τους, καθώς και σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων.

Για τα μέτρα αυτά μίλησε ο αθλητικογράφος, Παναγιώτης Περπερίδης.

«Δεν είναι μόνο ανεπαρκή αλλά και επικίνδυνα. Μετά την επίθεση στον αστυνομικό Παύλος Μαρινάκης είχε πει πως η βία που καλείται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο. Τώρα δεν την αντιμετωπίζουν μόνο ως αθλητική αλλά ως αυστηρά ποδοσφαιρική και με εσάνς Ολυμπιακή. Αν νομίζουν πως έτσι, μπορούν να την αντιμετωπίσουν κάνουν ένα τεράστιο λάθος. Κλείνοντας μόνο τα ποδόσφαιρά γήπεδα, και αφήνοντας τα υπόλοιπα, τους αφήνουν πεδίο ελεύθερο. Αυτό δεν θα μας βοηθήσει να λύσουμε το πρόβλημα αλλά θα το κάμει επικίνδυνο».

Σε σχέση με τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί κατά το παρελθόν, ο αθλητικογράφος είπε χαρακτηριστικά:

«Μέτρα εξαγγέλθηκαν με επικοινωνιακά σόου. Κάθε υπουργός Αθλητισμού έχει κάνει και έναν διαφορετικό μέτρο για τη βία αλλά συνέχεια πηγαίναμε παρακάτω και δεν το αντιμετωπίσαμε ποτέ. Από νόμους πήξαμε, να τους εφαρμόσουμε δεν μπορούμε».

Αναφερόμενος στην απόφαση να κλείσει μόνο το Γεώργιος Καραϊσκάκης, είπε τα εξής:

«Κλείνει μόνο το Γεώργιος Καραϊσκάκης. Φαντάζομαι πως η σκέψη είναι πως από τη στιγμή που έγινε εκεί, να κλείσουν το γήπεδο. Αλλά έχει δει κανείς τι έχει γίνει τους προηγoύμενους μήνες σε άλλα γήπεδα; Αν νομίζουν πως γίνεται μόνο στο Καραϊσκάκη, είναι γελασμένοι».

Τέλος, ο Παναγιώτης Περπερίδης είπε πως για εκείνον «οι αστυνομικοί πηγαίνουν σαν πρόβατα στη σφαγή γιατί δεν υπάρχει πλάνο και ο εξοπλισμός τους δεν είναι επαρκής».

«Θέλω να υπενθυμίσω πως για την περίπτωση της δολοφονίας του Μιχάλη δεν υπήρξαν τιμωρίες και ακόμα ψάχνουμε να βρούμε ένοχο».