Με Πολυκράτη στην Περαία ο Ορέστης Ομράν Κουκουβιτάκης (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Με Πολυκράτη στην Περαία ο Ορέστης Ομράν Κουκουβιτάκης (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Επίσκεψη στην Περαία πραγματοποίησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ορέστης-Ομράν Κουκουβιτάκης, ο οποίος είναι προσωπικός φίλος του Κωνσταντίνου Πολυκράτη, γι αυτό και ήρθε σήμερα εδώ…

Ο κ. Κουκουβιτάκης, αφού έκανε πρώτα μια βόλτα στην παραλία της Περαίας εν συνεχεία επισκέφθηκε το δημαρχείο, όπου είχε συνάντηση με τον Θόδωρο Τζέκο, ενώ κατ΄ ιδίαν τα είπε και με τον Γιώργο Τσαμασλή.

Ποιος είναι ο Ορέστης Ομράν Κουκουβιτάκης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Β’ Πειραματικού Λυκείου και της Νομικής Σχολής της Αθήνας, ενώ ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Σικάγο με υποτροφία. Είναι διδάκτωρ Συγκριτικού Συνταγματικού Δικαίου.

Διεθνής δικηγόρος Αθηνών, Βρυξελλών, Αγγλίας και Νέας Υόρκης, ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες ως εταίρος σε μεγάλη διεθνή δικηγορική εταιρεία, ενώ είναι επικεφαλής του ελληνικού τμήματός της. Συμβουλεύει ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ενέργειας, των τραπεζών και των κατασκευών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Συγκεκριμένα, έχει συμμετάσχει ως εξωτερικός νομικός σύμβουλος σε ορισμένες από τις πιο σημαντικές συναλλαγές στον κλάδο της ενέργειας στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικοποιήσεων, εξαγορών και συγχωνεύσεων, σύνθετων χρηματοδοτήσεων, έργων ΑΠΕ και ηλεκτρικής διασύνδεσης. Συμβουλεύει επίσης την Ελλάδα και άλλα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ζητήματα κρατικών ενισχύσεων ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Εθνικών Αρχών και σε συναφείς δικαστικές διαδικασίες ενώπιον των Δικαστηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι επικεφαλής του Διεθνούς Βραχίονα της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ International). To 2016 ήταν ιδρυτικό μέλος του Brain Gain, μιας Πρωτοβουλίας Αποδήμων Ελλήνων, που έχει ως στόχο την ένωσή τους με τη χώρα και τη δημιουργική αξιοποίηση τους στην εθνική προσπάθεια.

Είναι αναγνωρισμένος από πληθώρα διεθνών οργανισμών αξιολόγησης δικηγόρων (Chambers, Legal500, IFLR) ως ένας από τους κορυφαίους διεθνείς δικηγόρους χρηματοοικονομικού δικαίου, δικαίου ενέργειας και δικαίου ανταγωνισμού στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Συμμετέχει ως ομιλητής σε επιχειρηματικά και νομικά συνέδρια και διδάσκει ως επισκέπτης λέκτορας σε πολλά πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής.

Επίσης, αρθρογραφεί τακτικά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο επί διεθνών και ελληνικών οικονομικών, ενεργειακών και κοινωνικών ζητημάτων, ενώ το 2023 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «25+1 Ερωτήσεις για την ενεργειακή κρίση» από τις Εκδόσεις Ι.Σιδέρης.

Αποφάσισε να είναι υποψήφιος γιατί θέλει να συμβάλλει στη μεγάλη προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα σε ένα περιβάλλον που γνωρίζει καλά, όπως αυτό των Βρυξελλών.