Με δυνατό μπουρίνι ξεκίνησε η νέα εβδομάδα -Πτώση της θερμοκρασίας

Με δυνατό μπουρίνι ξεκίνησε η νέα εβδομάδα -Πτώση της θερμοκρασίας

Η πρόβλεψη από τον Μιχάλη Σιούτα:

Συννεφιά, πριν το μεσημέρι βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές με χαλάζι στη Μακεδονία, τη Θράκη, στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά και στο βόρειο Αιγαίο, ενώ θα συνεχισθούν το βράδυ στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία και την ανατολική Θεσσαλία. Στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός.

Άνεμοι: Βοριάδες, στα πελάγη μέτριοι έως ισχυροί 4-6 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: Στα ηπειρωτικά από 13 έως 36, στα παραθαλάσσια και στα νησιά από 18 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη από το μεσημέρι συννεφιά, το απόγευμα και το βράδυ βροχές με πιθανά μπουρίνια και χαλάζι. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς 3-4 Μποφόρ, ισχυροί στα 6-8 Μποφόρ στη διάρκεια των καταιγίδων. Η θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς.

Στην Αττική το πρωί σχεδόν αίθριος, το μεσημέρι και το απόγευμα συννεφιά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι ασθενείς 3-4 Μποφόρ, το βράδυ Βοριάδες έως 5 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς.

ΤΡΙΤΗ-ΤΕΤΑΡΤΗ7-8/6/2022

Άστατος καιρός με συννεφιά, βροχές, καταιγίδες με χαλαζοπτώσεις στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, ισχυρότερες στα ηπειρωτικά και τα ορεινά. Οι άνεμοι Βοριάδες μέτριοι έως ισχυροί 4-6 Μποφόρ, την Τετάρτη εξασθενούν. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση, θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 10 έως 29-31 και στα νησιά από 18 έως 28 βαθμούς.

ΠΕΜΠΤΗ=ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9-10/6/2022

Άστατος καιρός με συννεφιά, τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα στη βόρεια Ελλάδα και στα κεντρικά ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3-5 Μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά, θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 10 έως 30-31 και στα νησιά από 18 έως 28 βαθμούς.

ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ 11-12/6/2022

Βελτιωμένος καιρός με ηλιοφάνεια σ΄ όλη τη χώρα εξαίρεση τα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης με λίγες βροχές ή καταιγίδες το μεσημέρι-απόγευμα. Οι άνεμοι Βοριάδες, στα πελάγη μέτριοι και τοπικά ισχυροί 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 10 έως 32-34 και στα νησιά από 18 έως 30 βαθμούς.

Πηγή: makthes.gr

Αφήστε μια απάντηση