Μεγάλη μπάλα! Απόψε ο μεγάλος τελικός του Euro: Ισπανία-Αγγλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη μπάλα! Απόψε ο μεγάλος τελικός του Euro: Ισπανία-Αγγλία (ΒΙΝΤΕΟ)

H ημέρα του μεγάλου τελικού στο Euro έφθασε, ειδικά για τους Ισπανούς και τους Άγγλους.

Για δύο υποστηρικτές της Αγγλίας έναν πατέρα και τον γιο του, ο αποψινός αγώνας έχει και συμβολική σημασία. Ο γιος ζει στη Μάλαγα και ο πατέρας ήταν το 1966 στο Γουέμπλεϊ, όταν οι Βρετανοί κατέκτησαν τον μοναδικό παγκόσμιο τίτλο τους.

«Είναι το 1966, νόμιζαν ότι όλα τελείωσαν. Αυτό είπε ο σχολιαστής. Ήμουν εκεί, πίσω από το τέρμα όπου σημειώθηκε το τελευταίο γκολ και νικήσαμε τη Γερμανία που είναι πάντα ένα μεγάλο χαρακτηριστικό στο διεθνές ποδοσφαιρικό μας ταξίδι».

Στην πύλη του Βραδεμβούργου και σε άλλα σημεία της γερμανικής πρωτεύουσας πυκνώνει η παρουσία οπαδών των δύο φιναλίστ, για να εμψυχώσουν και να παροτρύνουν τους διεθνείς.

Η αποκάλυψη του εφετινού τουρνουά, ο Λαμίν Γιαμάλ, έγινε επιτέλους 17 χρόνων. Γιόρτασε τα γενέθλιά του το Σάββατο με πειράγματα από τους συμπαίκτες του και η πιο αγνή ευχή ήταν τα χρόνια πολλά με μπαλόνι που σήκωσαν δύο Ισπανοί φίλαθλοι στο προπονητικό κέντρο.

Στις τάξεις της Αγγλίας, υψηλό το διακύβευμα για τον Γκάρεθ Σαουθγκέιτ. Η νίκη στον τελικό θα είναι και ένα είδος προσωπικής εξιλέωσης για το αποτυχημένο πέναλτι του 1996 στον τελικό με τη Γερμανία

Ισπανία – Αγγλία αντιμέτωπες σε τελικό σπουδαίας διοργάνωσης.