Μεγάλη ένταση στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το κάμπινγκ της Αγ. Τριάδας

Μεγάλη ένταση στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το κάμπινγκ της Αγ. Τριάδας

Υπό συνθήκες μεγάλης έντασης και χωρίς στο τέλος να βγει κάποιο ιδιαίτερο συμπέρασμα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις με το κάπμπινγκ της Αγίας Τριάδας.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος, Γιώργος Τσαμασλής, εξήγησε πως κατά κύριο λόγο είναι θέμα ΤΑΙΠΕΔ για το τι μέλλει γενέσθαι με το κάμπινγκ, καθώς πρόκειται για μια έκταση η οποία δεν ανήκει στον Δήμο. Παρ΄ όλα αυτά, όπως τόνισε, ο Δήμος θα προσπαθήσει να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη, έκταση, δηλαδή (έχει γίνει λόγος για 40 στρέμματα) την οποία να εκμεταλλευτεί όπως κρίνει καλύτερα.

Απο εκεί και μετά ακολούθησε ένταση και οχλαγωγία. Με δεδομένο πως στην αίθουσα των Ν. Επιβατών βρισκόταν περίπου 30 άνθρωποι (κυρίως αριστερών πεποιθήσεων) η κατάληξη ήταν… προδιαγεγραμμένη. Φωνές, ένταση στην “ημερήσια διάταξη” και απαίτηση να μην… κοπούν τα δέντρα και ο χώρος να περάσει στα χέρια του Δήμου, ώστε να μετατραπεί σε άλσος!

Το παρών έδωσε και ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελος, ο οποίος έχοντας γνώση των περιβαλοντικών θεμάτων τοποθετήθηκε αρνητικά ως προς την βούληση του ΤΑΙΠΕΔ για ξενοδοχεία κλπ. Δίπλα του και ο άλλοτε επικεφαλής δημοτικής παράταξης στον Δήμο μας, Σπύρος Κουζινόπουλος, ο οποίος είχε έντονο διάλογο με τον δήμαρχο.

Τοποθετήθηκαν όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι. Ξεχώρισε η αποκάλυψη του Δημήτρη Καπλάνη περί υπάρξεως κοιτάσματος ιαματικών νερών στην περιοχή (επικαλέστηκε σχετική έκθεση καθηγητή πανεπιστημίου), συνεπώς, οπως είπε, θα μπορούσε εκεί να δημιουργηθεί εγκατάσταση ιαματικών λουτρών.

“Δεν χρειάζεται να φωνάζετε και να φωνάζουμε. Η τύχη του κάμπινγκ βρίσκεται στα χέρια του κράτους (σ.σ εννοώντας το ΤΑΙΠΕΔ), άρα ότι και να πούμε εδώ δεν έχει καμμιά ισχύ”, είπε από την πλευρά του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Αντώνης Ζαβέρκος.

Σε άλλη συνεδρίαση, και όταν έρθει η ώρα, το δημοτικό συμβούλιο θα ξαναασχοληθεί με το θέμα, έχοντας όμως καθαρά γνωμοδοτικό ρόλο, καθώς η έκταση του καμπινγκ ΔΕΝ ανήκει στον Δήμο Θερμαϊκού.

Εκεί που θα υπάρχει πραγματικό αντικείμενο διαβούλευσης θα είναι η τύχη αυτών των 40 στρεμμάτων που θα περιέλθουν στην κυριότητα του Δήμου, ώστε να αποφασιστεί η χρήση τους. Μέχρι τότε όμως υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά….

Αφήστε μια απάντηση