Μίλτος Τεντόγλου: Το παλικάρι από τα Γρεβενά διεκδικεί ένα ακόμα χρυσό τα ξημερώματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μίλτος Τεντόγλου: Το παλικάρι από τα Γρεβενά διεκδικεί ένα ακόμα χρυσό τα ξημερώματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Tο μοναδικό μετάλλιο που λείπει από τη συλλογή του θα διεκδικήσει τα ξημερώματα ο Μίλτος Τεντόγλου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Όρεγκον. Μία θέση στο βάθρο διεκδικεί και η Κατερίνα Στεφανίδη, που προκρίθηκε άνετα στον τελικό του επί κοντώ.

Κάτι δεν του πήγε τόσο καλά στο διάδρομο και στη φορά του και απλώς χρειάστηκε κάτι ασυνήθιστο. Να δοκιμάσει και τα τρία άλματα στον προκριματικό. Το πρώτο 8.03, τα άλλα δύο άκυρα, αλλά ο Μίλτος Τεντόγλου βρέθηκε χωρίς πρόβλημα στον τελικό για να διεκδικήσει στις 4 τα ξημερώματα το μοναδικό μετάλλιο που του λείπει.

Μερικά δευτερόλεπτα και ένα μόλις άλμα διήρκησε ο προκριματικός του επικοντώ για την Κατερίνα Στεφανίδη. Πέρασε περίπατο τα 4.50 και ετοιμάζει το κοντάρι της για τον τελικό και τα 4.80 όπου ενδεχομένως κριθεί το βάθρο. Η Πόλακ και η Κυριακοπούλου αποκλείστηκαν με 4.35.

Στη σφύρα, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης έκανε βολή στα 76.03 και προκρίθηκε στον τελικό. Για πρώτη φορά το πετυχαίνει Έλληνας μετά από 19 χρόνια.

Ο Αμερικανός Φρεντ Κέρλι έκλεψε την παράσταση στα προκριματικά των 100 μέτρων με επίδοση 9.79, κάνοντας σαφές ποιος είναι το φαβορί μαζί με τον Μπρόμελ.

Η Κίμπερλι Γκαρσία από το Περού, η Πολωνή Ζιέμπλο και η Κινέζα Κιεγιάνγκ πήραν τα μετάλλια στα 20 χιλιόμετρα βάδην, εκεί όπου ηΦιλιτσάκου ήταν 28η και η Παπαδοπούλου 28η.

Στους άνδρες το χρυσό πήγε στην Ιαπωνία με τον Τοσικάζου Γιαμανάζι.

Στη μεικτή σκυτάλη 4Χ400 το χρυσό πήρε η Δομινικανή Δημοκρατία, με δεύτερη την Ολλανδία και τρίτη την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δείτε όλο το ρεπορτάζ από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, στο βίντεο από το MEGA:

Αφήστε μια απάντηση