Μέσα στο 2024 το Προεδρικό Διάταγμα για το “Καλοχώρι-Αγγελοχώρι”

Μέσα στο 2024 το Προεδρικό Διάταγμα για το “Καλοχώρι-Αγγελοχώρι”

Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης από το Καλοχώρι ως το Αγγελοχώρι συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, για τη λογοδοσία της διοίκησης.

Το θέμα έθεσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου, Χρήστος Παπαστεργίου, βάζοντας τα θέματα της έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος, αλλά και της τύχης των οικοπέδων στο παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς.

Απαντώντας ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Πάρις Μπίλλιας, έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη πολεοδομική μεταρρύθμιση από τη δεκαετία του 1960, επισημαίνοντας σειρά παρεμβάσεων που προβλέπονται στο πλαίσιο του πρότζεκτ.

Ο κ. Μπίλλιας μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος καθυστέρησε επειδή συγκεκριμένοι φορείς του Δημοσίου έθεσαν ζητήματα για εκτάσεις στις οποίες είναι ιδιοκτήτες, όπως η ΓΑΙΑΟΣΕ, ο ΟΣΕ, το ΤΑΙΠΕΔ και τα ΕΛΠΕ.

Μετά τις τροποποιήσεις που έγιναν η σχετική μελέτη του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου θα βγει από μέρα σε μέρα ξανά σε διαβούλευση και μέσα στο καλοκαίρι θα πάει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος, οπότε είναι δυνατό εντός του 2024 να έχει υπογραφεί, τόνισε ο κ. Μπίλλιας.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι θα πρέπει να υπάρξει κάποιος φορέας και για να υλοποιήσει την εμβληματική αυτή παρέμβαση, ο οποίος θα πρέπει να είναι και σε θέση να αναλάβει και μετά τη συντήρηση.

Για το θέμα της Σοφούλη στην Καλαμαριά, περιοχή που δεν περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό του παραλιακού μετώπου, ο κ. Μπίλλιας τόνισε ότι αυτό μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή, εφόσον ο δήμος Καλαμαριάς εκπονήσει τις αναγκαίες μελέτες.

Πηγή: voria.gr