“Μάκης”: Το όνομα του καλού φαγητού στην Παραλία Επανομής (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

“Μάκης”: Το όνομα του καλού φαγητού στην Παραλία Επανομής (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Οταν μιλάμε για φρέσκο ψάρι, εξυπηρέτηση, ιδανικό περιβάλλον και απόλαυση, μιλάμε για τον “Μάκη”! Στην Παραλία της Επανομής…

Εδώ η γαριδομακαρονάδα και η μακαρονάδα θαλασσινών, όπως και το ριζότο θαλασσινών και το κριθαρότο γαρίδας, βγαίνουν στα τραπέζια σε καθημερινή βάση, μαζί με όλα τα υπόλοιπα κλασσικά, αγαπημένα κι εξαιρετικά νόστιμα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, όπως οι τσιπούρες, τα λαβράκια, οι σαργοί και οι μουρμούρες, το φασί, οι γλώσσες, κ.ά.

Το μενού νοστιμίζουν η χταποδοσαλάτα – χταποδάκι σε βινεγκρέτ ξυδιού, με φρεσκοκομμένο άνηθο και μαϊντανό – το χταποδάκι με φρέσκια μελιτζάνα από το χωράφι, τα αγαπημένα σε όλους καλαμάρια και μύδια, ενώ για μικρό ψάρι στο τηγάνι ή στη σχάρα, οι επιλογές άφθονες: από αθερίνα και σαρδέλα έως μαρίδα και γαύρο, κάθε μπουκιά είναι λαχταριστή.

Όλες οι σαλάτες του μενού είναι χειροποίητες και βασισμένες σε ντόπια λαχανικά, όπως χόρτα εποχής, ντομάτες, μελιτζάνες κι ελιές, το ελαιόλαδο είναι δικής τους παραγωγής ενώ, εκτός από τα θαλασσινά, ο κατάλογος περιλαμβάνει κι επιλεγμένα κρεατικά, από μπριζόλα και σουβλάκι, μέχρι κοντοσούβλι.

Η κάβα πλούσια, με όλη τη γκάμα κρασιών του Κτήματος Γεροβασιλείου από ποικιλίες που προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Επανομής, αλλά κι άφθονο τσίπουρο, επίσης από ντόπια κλήματα, που ευνοούνται από το τοπικό μικροκλίμα.

Ταιριάζουν απόλυτα, όχι μόνο με τα βασικά πιάτα, αλλά και με τα επιλεγμένα ορεκτικά – με αλίπαστα, πλούσιες ποικιλίες για ούζο ή τσίπουρο, κολοκυθάκια τηγανιτά κ.ά- και τις προτάσεις σε τυριά, από την ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής και της Μακεδονίας.

Πάμε στον “Μάκη”…

Αφήστε μια απάντηση