Κυριακάτικος καφές με τον Παναγιώτη Τροκάνα: “Κάποιοι έπρεπε να πάνε σπίτι τους…”

Κυριακάτικος καφές με τον Παναγιώτη Τροκάνα: “Κάποιοι έπρεπε να πάνε σπίτι τους…”

Κυριακάτικος καφές με τον Παναγιώτη Τροκάνα, στο BestCity.gr!

Ο πρώην αντιδήμαρχος, αποφασίζει, μετά από μήνες σιωπής, να μιλήσει για τις εξελίξεις στον Δήμο μας, για την επιλογή του να απόσχει από τις προηγούμενες εκλογές, για τις σχέσεις με τον Γιώργο Τσαμασλή και για την επόμενη μέρα του τόπου μας.

Διαβάστε την συνέντευξη:

-6 μήνες μετά τις εκλογές και 4 μήνες μετά την ανάληψη της διοίκησης από τον Θόδωρο Τζέκο, ένα δικό σας σχόλιο γι αυτή την αλλαγή σελίδας που υπάρχει στον Δήμο Θερμαϊκού και πως κατά τη γνώμη σας φτάσαμε ως εδώ;

“Καταρχήν να ξεκινήσω με την υπογράμμιση πως το πολιτικό προσωπικό του Δήμου μας έπρεπε να αλλάξει. Δυστυχώς ή ευτυχώς κάποιοι έπρεπε να πάνε σπίτι τους, αλλά αυτό θα μπορούσε να γίνει με διαφορετικό τρόπο, καθώς είχαν την ευκαιρία να παραχωρήσουν τις θέσεις τους. Θέλω να πω μ΄ αυτό πως ο κόσμος κουράστηκε να βλέπει πάντα τους ίδιους ανθρώπους να ασχολούνται με τα τοπικά. Ο κόσμος θέλει φρέσκιες ιδέες και φρέσκα άτομα. Ηθελε ανανέωση, διότι υπήρχαν άτομα που είχαν βγάλει “ρίζες” στα του Δήμου μας. Και εφόσον δεν αντιλήφθηκαν οι ίδιοι ότι έπρεπε να αποχωρήσουν ο κόσμος το έκανε με αυτό τον τρόπο…”

-Ηταν έκπληξη η εκλογή του κ. Τζέκου στον δημαρχιακό θώκο;

“Ηταν έκπληξη υπό την έννοια του ότι κατάφερε να υποσκελίσει δύο πολιτικούς άνδρες με μεγάλη διαδρομή στον Δήμο μας, οι οποίοι όμως δεν αντιλήφθηκαν πως δεν έπρεπε να βασιστούν σε ξεπερασμένες πολιτικές πρακτικές. Δεν προχώρησαν σε ανανεώσεις των ψηφοδελτίων τους, κάτι που έφερε στην επιφάνεια τον νέο δήμαρχο”

-Αρα, μιλάμε για ένα τέλος εποχής για τον Δήμο;

“Δεν ξέρω αν είναι τέλος εποχής, αλλά σίγουρα μιλάμε για μια πολύ μεγάλη αλλαγή, διότι από εδώ και πέρα οι εκλογές θα έχουν άλλον χαρακτήρα, Οι δημότες του Δήμου θα πρέπει να ψηφίζουν με βάση ποιους έχουν μπροστά τους και όχι αντιδραστικά: Ψηφίζω αυτόν για να φύγει ο άλλος. Αυτό νομίζω πως θα σταματήσει…”

-Εσείς απείχατε από τις τελευταίες εκλογές συνειδητά και μέχρι σήμερα δεν έχετε μιλήσει γι αυτή την επιλογή, όπως και για την σχέση σας με τον Γιώργο Τσαμασλή η οποία διαταράχθηκε κάποια στιγμή. Θέλετε να πείτε δυο λόγια σήμερα;

“Ναι, θεώρησα πως δεν έπρεπε να συμμετάσχω σ’ αυτές τις εκλογές, γνωρίζοντας πως θα υπάρχει τώρα ένα μεγάλο κενό στην παρουσία μου (σε προσωπικό επίπεδο) στα πολιτικά δρώμενα και γνωρίζοντας επίσης πως πολλοί να έβγαινα να πουν πως φοβήθηκα να κατέβω…Και να πω κάτι; Πιστέψτε πως τώρα απολαμβάνω αυτή μου την επιλογή, διότι, πράγματι, δεν ήταν καλή συγκυρία για εκλογές…”

-Με τον κ. Τσαμασλή τι συνέβη;

“Καταρχήν να πω, πως είναι μεγάλη εμπειρία να είναι κανείς δίπλα του! Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ξεπερνά τον Δήμο Θερμαϊκού σαν προσωπικότητα! Είναι ένας άνθρωπος που χαίρεσαι να είσαι δίπλα του και αυτό το καταλαβαίνεις όταν βγαίνεις εκτός Δήμου! Αλλά, θα έπρεπε να σκύψει και να είναι πιο κοντά στον Δήμο Θερμαϊκού…”

-Υπάρχει πικρία για την κατάληξη αυτής της σχέσης;

“Οχι, βέβαια! Δεν θα μπορούσα να έχω πικρία για έναν άνθρωπο με τον οποίο μαζί κάναμε τόσους αγώνες. Αποφάσισα όμως να μην είμαι μαζί του και του εξήγησα τους λόγους, οπως του είπα πως δεν θα έβγαινα ποτέ απέναντί του. Και τώρα κοιτάμε την επόμενη μέρα…”

-Η οποία επόμενη μέρα ποια είναι για τον Παναγιώτη Τροκάνα;

“Εγώ παρακολουθώ τα δρώμενα, δεν μου φεύγει το μεράκι για τον Δήμο και θα ήθελα η τωρινή διοίκηση να μας πάει ένα βήμα παρακάτω…”

-Θα σκεφτόσασταν ποτέ τον εαυτό σας σε θέση υποψηφίου δημάρχου;

“Καταρχήν απέχουμε από τις εκλογές πολλά χρόνια και υπ΄ αυτή την έννοια, αυτή τη στιγμή, είναι ένα ενδεχόμενο δεν το σκέφτομαι. Επιπλέον, μια πιθανή υποψηφιότητα θα πρέπει να έρχεται μέσα από την συλλογικότητα και όχι από την επιθυμία του κάθε ατόμου…”.