Κούτουκας: ” Οχετός και βούρκος από τον τοπικό συκοφάντη και τον συνεταίρο του”

Κούτουκας: ” Οχετός και βούρκος από τον τοπικό συκοφάντη και τον συνεταίρο του”

Σε ανάρτηση του Γιώργου Χατζηβαλάση (χωρίς να τον κατονομάζει) απαντά ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κώστας Κούτουκας. Ο τελευταίος χρησιμοποιεί σκληρές εκφράσεις (αν και δεν το συνηθίζει), απέναντι στον επικεφαλής της παράταξης “Δράση Πολιτών”.

Διαβάστε την ανάρτηση:

“Ο άθλιος μέγας τοπικός συκοφάντης, και όχι μόνο, ξαναχτύπησε!

Ο κάθε λόγος του, η κάθε κουβέντα του είναι ένας οχετός, ένας βούρκος που κυλιέται μέσα του και προσπαθεί να παρασύρει κι εμάς.
Είναι βέβαιο πως δε θα τα καταφέρει, δυστυχώς όμως, μας αναγκάζει να ασχολούμαστε μαζί του προκειμένου να αποκαθιστούμε την αλήθεια στην εκστρατεία λάσπης και παραπληροφόρησης, που με εργολαβία, του έχει ανατεθεί από τον όψιμο συνέταιρό του.

Τελευταίος σταθμός στη θλιβερή πορεία του οι απευθείας αναθέσεις υπηρεσιών και προμηθειών του Δήμου.

Τους δημόσιους διεθνείς διαγωνισμούς που κάνει ο δήμος, που για να ολοκληρωθούν και να ελεγχθούν κάνουν έως και ένα έτος, τους αναφέρει «αναθέσεις», και συνεχίζει χαρακτηριστικά στο κατάπτυστο κείμενό του, «ο δήμαρχος με την συνέργεια του αντιδημάρχου οικονομικών, Κ. Κούτουκα, από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα έκαναν και 149 απ’ ευθείας αναθέσεις (χωρίς διαγωνισμό) σε προμηθευτές – εργολάβους ύψους 1.684.210 € !!!».

Οι αναθέσεις που έγιναν, ήταν οι ελάχιστες δυνατές για την λειτουργία του δήμου και φυσικά καθόλα νόμιμες όπως κάνουν όλοι οι δήμοι της χώρας.

Επειδή δεν είναι εύκολο σε όλους να γίνει κατανοητό αυτό και γι αυτό ο τοπικός συκοφάντης παίζει και πάλι με τα νούμερα, θα παραθέσω τα ποσά των «απευθείας αναθέσεων» στο δικό μας δήμο, για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους οι δημότες για την διαχείριση των οικονομικών του τόπου μας, την «σοβαρότητα» του λόγου του και φυσικά τους άθλιους σκοπούς που εξυπηρετεί.

Στα έτη 2016,2017,2018 έως και 31/8/2019, δηλαδή περίπου σε τρεισήμισι χρόνια, δόθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση 381 απευθείας αναθέσεις, ύψους 5.157.919 ευρώ.

Από την διοίκηση του Γιώργου Τσαμασλή και από εμένα ως αντιδήμαρχο Οικονομικών δόθηκαν από 1/9/2019 έως και σήμερα, δηλαδή κάτι λιγότερο από τρεισήμισι χρόνια 167 αναθέσεις, ύψους 1.855.250 ευρώ.

Τα ερωτήματα λοιπόν που έπρεπε να ρωτήσει τον επικεφαλής της νέας του παράταξης ήταν τα εξής:
1.Πως κατάφερε ρε μπαγάσα ο Γιώργος Τσαμασλής με τις ελάχιστες απευθείας αναθέσεις να έχει το Δήμο στολίδι και εσύ μας βούλιαζες στα ογκώδη απορρίμματα;

2. Πως κατάφερε ρε μπαγάσα ο Γιώργος Τσαμασλής, να μειώσει τα δημοτικά τέλη κατά 23% σε όλους τους δημότες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις και να έχει το Δήμο στολίδι και εσύ μας βούλιαζες στα σκουπίδια;

Η απάντηση είναι απλή και ότι και να κάνουν, δεν θα την ανατρέψουν!

Ο σκοπός μας είναι το όφελος των δημοτών!”

Αφήστε μια απάντηση