Κούτουκας: “Κάναμε πολλά για την ασφάλεια του Δήμου μας”

Κούτουκας: “Κάναμε πολλά για την ασφάλεια του Δήμου μας”
Τα εύσημα στον δήμαρχο, Γιώργο Τσαμασλή, αποδίδει ο Κώστας Κούτουκας για την απόφαση που πήρε να ακυρώσει τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της Περαίας, εξαιτίας των τραγικών γεγονότων της Θεσσαλίας. Παράλληλα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κάνει μια αναφορά στο τι έκανε η νυν διοίκηση του Δήμου για την ασφάλεια όλων μας.
“Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από τη θεομηνία που έπληξε τους συνανθρώπους μας στην περιοχή της Θεσσαλίας.
Η πράξη του Δημάρχου Γιώργου Τσαμασλή να ακυρώσει τις προγραμματισμένες γιορταστικές εκδηλώσεις για τη γενέθλια ημέρα της Περαίας ήταν επιβεβλημένη, όταν δίπλα μας θρηνούμε τουλάχιστον 15 νεκρούς, κατεστραμμένα σπίτια, πνιγμένα κοπάδια, εξαφανισμένες καλλιέργειες.
Οι φυσικές καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι πάντα δίπλα μας και κάποιες φορές πάνω μας.
Οι ανθρώπινες παρεμβάσεις στην πορεία των ετών, δυστυχώς πολλές φορές, είναι η αιτία των δεινών μας, άλλες πάλι είναι η αναποτελεσματικότητα της πολιτείας.
Στα τέσσερα χρόνια που έχουμε την ευθύνη στον τόπο μας το κύριο μέλημά μας είναι να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα, προκειμένου να θωρακίσουμε τον δήμο μας.
✅ Καθαρίζουμε κάθε χρόνο όλα τα ρέματα με πρωτοβουλία του δήμου και τη συνδρομή της Περιφέρειας από χιλιάδες τόνους μπάζων και ογκωδών αντικειμένων, τα οποία δυστυχώς ασυνείδητοι πολίτες εναποθέτουν εκεί.
✅ Συνάψαμε σύμβαση με διεθνή διαγωνισμό, μόλις αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, με εξωτερικό ανάδοχο προκειμένου δεκάδες μηχανήματα (αλατιέρες, γκρέιντερ, φορτωτές, διαβολάκια, φορτηγά, jcb) με τους χειριστές τους, να βρίσκονται στη διάθεση του δήμου, ώστε να συνδράμουν σε κάθε ακραίο καιρικό φαινόμενο.
✅ Αυξήσαμε με νέες αγορές τον μηχανολογικό εξοπλισμό των υπηρεσιών του δήμου με φορτωτές, φορτηγά και λοιπό εξοπλισμό.
✅ Ολοκληρώσαμε τις μελέτες διευθέτησης των ρεμάτων οι οποίες βρίσκονται στην Περιφέρεια, προκειμένου να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και να δημοπρατηθούν τα έργα.
Σίγουρα δεν έγιναν όλα και ποτέ δεν θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε καθετί το ακραίο.
Είναι όμως βέβαιο ότι προβλέψαμε και κάναμε πολλά για την ασφάλεια του δήμου μας.
Δυστυχώς όμως κάποιοι, όχι μόνο δεν συνέδραμαν αλλά καταψήφισαν και έθεσαν εμπόδια σε όλα αυτά που έκαναν πιο ασφαλή τον τόπο μας.
Με τη βοήθειά σας θα συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά, να υπηρετούμε τον τόπο μας κάνοντάς τον πιο ασφαλή και πιο ανθρώπινο”.

Αφήστε μια απάντηση