Κορυφώνεται το νέο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας – 12.537 νέα κρούσματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Κορυφώνεται το νέο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας – 12.537 νέα κρούσματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Το νέο πανδημικό κύμα του κορωνοϊού βρίσκεται ήδη στη χώρα μας. Αναμενόμενη και για πολλούς λόγους ήταν η αύξηση των κρουσμάτων σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

«Έχουμε αύξηση των διαγνώσεων αυτό οφείλεται στην έλευση της Ο4 Ο5 στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο, είναι κάτι που βλέπουμε σε όλες τις χώρες της Ευρώπης αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο γιατρός Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Περιμέναμε την αύξηση των κρουσμάτων αφενός λόγω της άρσης των περιοριστικών μέτρων, αφετέρου λόγω του ότι ο κορωνοϊός κάνει κύματα. Ποια είναι όμως η ουσία; Κατά πόσο τα κρούσματα μεταφέρονται σε νοσηλείες. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε είμαστε σε διψήφιο αριθμό διασωληνωμένων» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Προβληματισμένος όμως από την αυξητική τάση των κρουσμάτων εμφανίστηκε ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης σύμφωνα με τον οποίο αν διενεργούσαμε περισσότερα τεστ ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων θα ήταν μεγαλύτερος κατά πολλές χιλιάδες.

Η αύξηση των κρουσμάτων μάλιστα φαίνεται πως φέρνει πιο κοντά στην τέταρτη δόση όσους έχουν ξεπεράσει τα 50έτη.

Οι επιστήμονες δεν βλέπουν άμεσα την επιστροφή της μάσκας χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η οποιαδήποτε αλλαγή στάσης της επιτροπής ενώ τοποθετούν την κορύφωση του νέου κύματος στο πρωτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Διεθνώς ωστόσο η αύξηση των κρουσμάτων της υποπαραλλαγής Όμικρον δεν φαίνεται και τόσο αθώα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Ιρλανδίας όπου οι νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό αυξήθηκαν κατά 33,7% μέσα με μόλις μια εβδομάδα.

Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία Ιταλών επιστημόνων η η υποπαραλλαγή Όμικρον ΒΑ.5 είναι τέσσερις φορές πιο ισχυρή από τη συνηθισμένη γρίπη.

Τα κρούσματα σήμερα

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν σήμερα, ανέρχονται στα 12.537, οι επαναλοιμώξεις στις 1.921, οι θάνατοι στους 14, οι διασωληνωμένοι στους 96 και ο συνολικός αριθμός των θάνατων σκαρφάλωσε στους 30.115

Δείτε το ρεπορτάζ από το Live News του MEGA:

Αφήστε μια απάντηση