Κοντά στους συνανθρώπους μας ΑΜΕΑ ο Νίκος Βιδάλης

Κοντά στους συνανθρώπους μας ΑΜΕΑ ο Νίκος Βιδάλης

Επίσκεψη στο Σύλλογο ΑΜΕΑ Άρτεμις που λειτουργεί εδώ και 6 χρόνια(τα τελευταία 2,5 χρόνια σαν επίσημος φορέας) στη Ν.Μαγνησία Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε ο υποψηφιος βουλευτής της ΝΔ για τη Β περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Νίκος Βιδάλης, ως ελάχιστο φόρο ευγνωμοσύνης, για το θεάρεστο έργο που επιτελούν συμπολίτες μας, αυτή τη μονάδα αλλά και σ όλες τις υπόλοιπες αντίστοιχες της χώρας μας.

“Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ήδη υλοποιεί ή έχει συμπεριλάβει στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα δικαιώματα των ΑμεΑ και με την συμμετοχή του οργανωμένου και θεσμικού αναπηρικού κινήματος, δρασεις για μια κοινωνία δίκαιη για ολους τους πολίτες της χωρας.

Η βελτίωση της καθημερινότητας των ΑΜΕΑ συμπολιτών μας είναι υποχρέωση και καθήκον μας. Και είναι κοινωνική πολιτική στην πράξη!

📌Θεσμοθέτησε την ειδικότητα του προσωπικού βοηθού, με πλήρη επαγγελματικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ο οποίος θα παρέχεται σε όλα τα άτομα με βαριά κινητική αναπηρία μετά από αξιολόγηση και εξατομικευμένη υποστήριξη για όσες ώρες την ημέρα τον χρειάζονται .

📌Εξασφάλισε την απρόσκοπτη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις δομές και υπηρεσίες, που απευθύνονται στο σύνολο του γενικού πληθυσμού κι ενθάρρυνε τη συμμετοχή τους σε κοινωνικές δραστηριότητες και την αγορά εργασίας.

📌Ενίσχυσε την Ανεξάρτητη Διαβίωση ήδη από την πρωτοβάθμια εκπαιδευτική βαθμίδα προκειμένου οι μαθητές ΑΜΕΑ να είναι πλήρως αυτόνομοι. Η ενίσχυση της Ανεξάρτητης Διαβίωσης είναι σημαντική και για τα άτομα με νοητική αναπηρία και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης.

📌Δημιούργησε τα Ψηφιακά ΚΕΠΑ και κατάργησε την υποχρεωτική επανεξέταση από ΚΕΠΑ,για μη αναστρέψιμες ασθένειες. 📌Θεσμοθέτησε τη Ψηφιακή Κάρτας Αναπηρίας και την Εθνική Πύλη Αναπηρίας.

📌Δημιούργησε νέες δομές ψυχικής υγείας.

📌Ενθάρρυνε τους πολιτες στον εθελοντισμό ως κουλτούρα ζωής.

📍Για να δώσουμε στα άτομα με αναπηρία στην πατρίδα μας τη δυνατότητα να περάσουν από την περίοδο με τις κλειστές πόρτες, σε μια νέα, πιο αισιόδοξη εποχή σεβασμού, ισότητας, ελευθερίας και αξιοπρέπειας, θα γίνουν ακόμη κι αλλά.

Η ΝΔ δεσμεύεται γι αυτό με σχεδιασμό και προοπτική έχοντας δυνατό θεμέλιο της,την κοινωνία”, δήλωσε ο κ. Βιδάλης.

Αφήστε μια απάντηση