Κλείνουν τα γήπεδα για τον κόσμο εώς τις 12 Φεβρουαρίου

Κλείνουν τα γήπεδα για τον κόσμο εώς τις 12 Φεβρουαρίου

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στον απόηχο του σοβαρού τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού το βράδυ της Πέμπτη στο Ρέντη.

«Αντιλαμβανόμαστε την οργή στην κοινωνία για τα οποδικά επεισόδια», είπε και πρόσθεσε πως «δεν θα πληρώσουν οι αθλητές, οι φίλαθλοι και οι πολίτες την οπαδική βία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως η κυβέρνηση αποφάσισε τη διεξαγωγή όλων των αγώνων της SuperLeague 1 κεκλεισμένων των θυρών για τους δύο επόμενους μήνες. H απόφαση θα εξεταστεί εκ νέου στις 12 Φεβρουαρίου 2024. Μάλιστα ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί και το ματς του Ολυμπιακού με τη Μπάτσκα Τόπολα για το Europa League την ερχόμενη Πέμπτη (22:00) στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Σημειώνεται πως τα ευρωπαϊκά ματς ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού αυτήν την εβδομάδα θα γίνουν κανονικά με κόσμο.

«Εκδίδεται σήμερα σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου με άμεση εφαρμογή, η οποία θα προβλέπει παράλληλα ότι με έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης του υπουργού Προστασίας του πολίτη και του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού το μέτρο αυτό θα δύναται να επεκταθεί κατά περίπτωση και σε εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων για λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης και ασφάλειας», είπε.

Παράλληλα θα υλοποιηθεί η εγκατάσταση και η λειτουργία καμερών υψηλής ευκρίνειας στα γήπεδα των ομάδων της Super League 1, ενώ θα εφαρμοστεί σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης αυτόματες θα είναι και οι κυρώσεις κατά των ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων πέραν όσων προβλέπονται από τη Δικαιοσύνη.

Στην συνέχεια ο κ. Μαρινάκης ανακοίνωσε πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης θα μεταβούν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να συμβάλλουν στην ποινική διερεύνηση των εγκλημάτων οπαδικής βίας.

Πηγή: voria.gr