Κιμ-Πούτιν για πάντα μαζί! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κιμ-Πούτιν για πάντα μαζί! (ΒΙΝΤΕΟ)

Συμφωνία στρατηγικής στρατιωτικής συνεργασίας υπέγραψαν η Ρωσία με τη Βόρεια Κορέα κατά την επίσκεψη του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Πιόνγκιανγκ.

Με κόκκινο χαλί και χιλιάδες Βορειοκορεάτες, που φώναζαν ρυθμικά το όνομα του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Υποδέχθηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Ρώσο πρόεδρο στην κεντρική πλατεία της Πιόνγκιανγκ.

Οι δύο ηγέτες επιθεώρησαν το τιμητικό άγημα και επιβιβάστηκαν στην γερμανικής κατασκευής λιμουζίνα του Κιμ υπό τις επευφημίες του πλήθους, που πλημμύρισε την πλατεία και τα πεζοδρόμια.

Σημαίες της Ρωσίας και φωτογραφίες του «συντρόφου Πούτιν» είχαν τοποθετηθεί σε όλο το μήκος των μεγάλων λεωφόρων.

Μετά τις συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών και την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, Πούτιν και Κιμ υπέγραψαν συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας, οι λεπτομέρειες της οποίας δεν ανακοινώθηκαν.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε: «Η συμφωνία συνολικής εταιρικής σχέσης που υπεγράφη σήμερα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αμοιβαία βοήθεια σε περίπτωση επίθεσης εναντίον ενός από τα δύο μέρη».

Ενώ, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, είπε: «Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την στρατηγική επικοινωνία με την ρωσική ηγεσία και τη Ρωσία ακόμη και στην περίπλοκη παγκόσμια γεωπολιτική κατάσταση. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε άνευ όρων όλες της πολιτικές της Ρωσίας».

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο ηγετών συνεχίστηκαν στη βόλτα με τη λιμουζίνα, που είχε χαρίσει ο Πούτιν στον Κιμ τον περασμένο Σεπτέμβριο, με τον ίδιο να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι.

Η Πιόνγκιάνγκ αποδίδει μεγάλη σημασία στην επίσκεψη Πούτιν. Έναντι των πυρομαχικών που του εξασφαλίζει για τη συνέχιση του πολέμου που εξαπέλυσε εναντίον της Ουκρανίας, το καθεστώς του Κιμ επιδιώκει να πάρει από τους Ρώσους τεχνολογία με στόχο την αποστολή κατασκοπευτικών δορυφόρων στο Διάστημα και την ανάπτυξη νέων βαλλιστικών συστημάτων.

Η επίσκεψη Πούτιν, που ήταν η δεύτερη μέσα σε 24 χρόνια, ολοκληρώθηκε με γκαλά στο οποίο προς τιμήν του υψηλού καλεσμένου ακούστηκαν σοβιετικά εμβατήρια και τραγούδια για την γενέτειρά του, Λένινγκραντ, όπως ονομαζόταν κατά τη σοβιετική εποχή.