Καυγάς Τζέκου-Κούτουκα στο δημοτικό συμβούλιο-“Πυροσβέστης” ο Γρουσουζάκος

Καυγάς Τζέκου-Κούτουκα στο δημοτικό συμβούλιο-“Πυροσβέστης” ο Γρουσουζάκος

Καυγάς μεταξύ του δημάρχου, Θόδωρου Τζέκου και του τέως αντιδημάρχου Οικονομικών, Κώστα Κούτουκα, ξέσπασε κατά τη διάρκεια του σημερινού δημοτικού συμβουλίου το οποίο είχε ως κεντρικό θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2024.

Αρχικά ο κ. Κούτουκας διαμαρτυρήθηκε για τις “διαρροές” της νέας διοίκησης περί καμένης γης και ελλειμμάτων που άφησε πίσω της η απερχόμενη, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι σωστό να λέγονται τέτοια πράγματα από τη στιγμή που η διοίκηση Τσαμασλή άφησε φεύγοντας γεμάτα ταμεία, ενώ μέσω του ΔΥΠΠΑΚΥΘ γύρισε επιπλέον χρήματα.

Με τους ισχυρισμούς Κούτουκα, διαφώνησε σφόδρα ο δήμαρχος ο οποίος θέλοντας να καταδείξει την ανεπάρκεια των προηγούμενων έφερε ως παράδειγμα την κατάρτιση του προϋπολογισμού ο οποίος “ήταν υποχρέωση δική σας να καταρτιστεί και δεν καταρτίστηκε με συνέπεια μετά από σκληρή δουλειά να τον φέρουμε προς ψήφιση εμείς”, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κούτουκας, ανταπαντώντας ύψωσε τους τόνους καταλογίζοντας στον Θόδωρο Τζέκο αδικαιολόγητη επιθετικότητα.

“Πυροσβεστικό” ρόλο σε όλο αυτό το σκηνικό διαδραμάτισε ο αντιδήμαρχος, Δημήτρης Γρουσουζάκος, αναγνωρίζοντας, εμμέσως πλην σαφώς, την βοήθεια του Κώστα Κούτουκα στη μετάβαση της διοίκησης, αλλά και στις γνώσεις του για τα θέματα του Δήμου.

Ο νέος προϋπολογισμός ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, ενώ υπήρχαν πολλές απουσίες, εξαιτίας των εκλογών της ΠΕΔ (Τσαμασλής, Πασχαλίδου κλπ).