“Καταπέλτης” η Κατερίνα Ζιούτα κατά του Μητροπολίτη Δωδώνης

“Καταπέλτης” η Κατερίνα Ζιούτα κατά του Μητροπολίτη Δωδώνης

Το δικό της καυστικό σχόλιο, κατά όλων αυτών των απαράδεκτων που ξεστόμισε (και επιμένει) ο Μητροπολίτης Δωδώνης, κ. Χρυσόστομος, για τον βιασμό και την… θέληση της γυναίκας στη συγκεκριμένη αποτρόπαια πράξη, έκανε η κ. Κατερίνα Ζιούτα.

Αναλυτικά η ανάρτηση της υποψηφίας βουλευτού της ΝΔ στη Β΄ Θεσσαλονίκης:

“Η είδηση δεν ήταν το πνεύμα της δήλωσης πως, εντάξει, μην τρελαθούμε, το θέλουν, απλά τους αρέσει το ζοριλικι…
η πεποίθηση αυτή επικρατεί πράγματι σε μια μερίδα συμπλεγματικών μισογύνηδων.

Η είδηση είναι πως προέρχεται από τα χείλη Μητροπολίτη, που σημειωτέον, αρνείται να ανακαλέσει, καθώς και το γεγονός, πως δεν έχει απομακρυνθεί για αυτές τις εμετικές του δηλώσεις, που δηλητηριάζουν την κοινωνία και βάζουν τη γυναίκα σε χειροτερη θέση απο τις πιο σκοταδιστικές χώρες του Ισλάμ.

Η επόμενη είδηση είναι πως, όλη αυτή η συζήτηση άνοιξε με αφορμή το κήρυγμα που θα γίνει κατά των αμβλώσεων σε όλους τους ναούς στις 8/9.

Εάν εν έτει 2022, συζητάμε ακόμη για τη σκοπιμότητα των αμβλώσεων και ανοίγουμε στον δημόσιο διάλογο το δικαίωμα της γυναίκας στην αυτοδιάθεση του σώματος της, ε τότε είμαστε πολύ πίσω.

Δεν έχω γνωρίσει ούτε ΜΙΑ γυναίκα, που κατέφυγε στην άμβλωση, να χαίρεται για την εμπειρία αυτή. Είναι μια λύση ανάγκης.

Ούτε δημογραφικοί λόγοι δικαιολογούν οποιαδήποτε τέτοια παρέμβαση. Η υπογεννητικότητα θα εκλείψει όταν αντιμετωπίσουμε τα βαθύτερα αίτια της, όχι κρατώντας με το ζόρι ένα παιδί, του οποίου η σύλληψη προέκυψε από αμέλεια ή από βιασμό.

Πρόκειται για μια επίπονη και ψυχοφθόρα κατάσταση, που σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να θεωρείται έλλειψη πίστεως”.

Αφήστε μια απάντηση