Καλπάζει η ακρίβεια – Ένας ολόκληρος μισθός για τα ψώνια του σούπερ μάρκετ (ΒΙΝΤΕΟ)

Καλπάζει η ακρίβεια – Ένας ολόκληρος μισθός για τα ψώνια του σούπερ μάρκετ (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναλυτική και εξονυχιστική έρευνα αγοράς κάνουν πλέον οι περισσότεροι καταναλωτές για να εντοπίσουν τις πιο συμφέρουσες τιμές και προσφορές στα προϊόντα, μήπως και καταφέρουν να γεμίσουν το καλάθι τους.

Ακόμη κι έτσι όμως βλέπουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό να εκτινάσσεται και να χρειάζονται πολύ περισσότερα χρήματα για τα τρόφιμα της εβδομάδας.

Η κυρία Ηλιάνα για να μπορέσει να ψωνίσει για την τετραμελή οικογένεια της, επιλέγοντας μάλιστα τα πιο φθηνά προϊόντα από το καλάθι του νοικοκυριού, χρειάζεται ούτε λίγο, ούτε πολύ 200 ευρώ.

Για τους καταναλωτές η σημερινή κατάσταση είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα . Από τη μια πλευρά κυνηγούν τις προσφορές και ότι πιο φθηνό υπάρχει από τα σούπερ μάρκετ κόβοντας πολλες φορες ακόμη και από τα αναγκαία και από την άλλη βλέπουν το πορτοφόλι τους καθημερινά να αδειάζει και το ψυγείο τους να μην γεμίζει.

Η κυρία Αννα κάνει ότι μπορεί για να μην λείψει τίποτα στα παιδια και τα εγγόνια της. Προσπαθει να βρει τις καλύτερες τιμές αφού οι υποχρεώσεις που έχουν να καλύψουν σαν οικογένεια είναι δυσβάσταχτες. .

Πολλοί καταναλωτές, όπως ο κυριος Χρήστος, παρατηρεί συνεχές αυξήσεις κάθε μήνα. Ο λογαριασμός του σούπερ μάρκετ ερχεται 50% πιο πάνω σε σχέση με πέρυσι.

Για το ίδιο προϊόν που μπαίνει στο καλάθι του νοικοκυριού υπάρχουν διαφορετικές τιμές σε σούπερ μάρκετ. Το γάλα θα το βρουν οι καταναλωτές από 0.97 ευρώ εως 1.68. Τα αυγα η δεκάδα από 2,25 εως 3,29 ευρώ, το ρύζι από 0,75 εως 2,07 ευρώ, τα μακαρόνια από 0,62 έως 1 ευρώ, το κοτόπουλο το κιλό κοστίζει από 2,97 εως 5,37 ευρώ.

Συμπέρασμα; Για να αγοράσει μια τετραμελής οικογένεια τα ψώνια της εβδομάδας δεν θα χρειαστεί λιγότερα από 150 έως 200 ευρώ. Δηλαδή θα πρέπει να ξοδέψει τουλάχιστον 600-800 ευρώ τον μήνα για τα βασικά είδη διατροφής και μόνο.

Δείτε το ρεπορτάζ αγοράς του MEGA:

Αφήστε μια απάντηση