Καλοκαιρινές πεζοδρομήσεις σε Μηχανιώνα, Επανομή και Αγία Τριάδα

Καλοκαιρινές πεζοδρομήσεις σε Μηχανιώνα, Επανομή και Αγία Τριάδα

Πεζοδρομούνται πολυσύχναστοι δρόμοι τε τρεις περιοχές του Δήμου μας, αυτούς τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στην Αγία Τριάδα αποκλείονται τα αυτοκίνητα σε τμήμα της παραλιακής οδού Λ. Οικονομίου, από το ύψος της οδού Νεαπόλεως έως το ύψος της οδού Κολοκοτρώνη, το οποίο θα ανοίγει από τις 02:00 έως τις 10:00, προκειμένου να γίνεται η τροφοδοσία των καταστημάτων. Επιπλέον, θα πεζοδρομηθεί το τμήμα της οδού 28ης Οκτωβρίου, που ορίζεται από τις οδούς Αγίας Τριάδας και Παπαφλέσσα, από τις 6 το απόγευμα έως και τα μεσάνυχτα.

Αντίστοιχα στη Μηχανιώνα θα απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και των δικύκλων σε τμήμα της παραλιακής οδού Πολυτεχνείου και σε τμήμα της Πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως κατά τις ώρες 18:00 έως 01:00, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος τυχόν ατυχημάτων και να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή ασφάλεια για ενήλικες και παιδιά, που συγκεντρώνονται καθημερινά στα καταστήματα εστίασης της περιοχής. H άνοδος των οχημάτων προς την πλατεία από την οδό Πολυτεχνείου θα παραμείνει ανοιχτή για να κινούνται τα οχήματα, καθώς, σύμφωνα με τη διοίκηση, δεν μπορεί να κλείσει ο δρόμος από το λιμάνι, ωστόσο προβλέπεται να τοποθετηθεί σήμανση και σηματοδότηση, προκειμένου να αποτραπεί κατά το δυνατόν η κυκλοφορία των οχημάτων.

Ανάλογες παρεμβάσεις προβλέπονται και στο Νέο Πάρκο Επανομής, που θα λειτουργεί ως πεζόδρομος από τις 6 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα, μόνο όμως τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή του καλοκαιριού.