Κακοσμία ποδιών – Που οφείλεται & πώς θα την προλάβουμε (BINTEO)

Κακοσμία ποδιών – Που οφείλεται & πώς θα την προλάβουμε (BINTEO)

Στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» βρέθηκε η δερματολόγος – αφροδισιολόγος Κρίστι Μιχελή, η οποία μίλησε για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση της κακοσμίας των ποδιών.

«Είναι ένα παθολογικό πρόβλημα. Στις περισσότερες περιπτώσεις έχουμε παρουσία από βακτήρια και μύκητες που δημιουργούν την κακοσμία. Αυτά ουσιαστικά διασπούν τον ιδρώματα και με τα παράγωγα που δίνει δημιουργεί την κακοσμία. Τις περισσότερες φορές που κάποιος έχει πρόβλημα με κακοσμία των ποδιών του, δεν έχει γίνει σωστή διάγνωση, ώστε να ακολουθηθεί η σωστή θεραπεία», σημείωσε η κ. Μιχελή σχετικά με το που οφείλεται η κακοσμία των ποδιών.

Πώς θα προλάβουμε την κακοσμία των ποδιών:

Πλύσιμο ποδιών και σωστό στέγνωμα: Καθημερινό πλύσιμο, στέγνωμα με πετσέτα και στη συνέχεια με πιστολάκι στον θερμό αέρα, κυρίως ανάμεσα στα δάχτυλα
Κατάλληλα παπούτσια: Όσα αφήνουν το πέλμα να αναπνέει κι έτσι αποφεύγεται η συσσώρευση υγρασίας, όπως πχ δερμάτινα, πάνινα (ιδίως καραβόπανο)
Δεν περπατάμε ξυπόλυτοι: Ιδιαίτερα σε περιβάλλον με υγρασία, πχ πισίνα
Συχνή αλλαγή καλτσών: Χρήση βαμβακερών καλτσών
Πούδρα ή σπρέι για την κακοσμία: Σε περιπτώσεις έντονης εφίδρωσης, όσα περιέχουν άρωμα καλύπτουν την οσμή, αλλά δε λύνουν το πρόβλημα
Ποδόλουτρα: 1 λίτρο χλιαρό νερό + μία κούπα μηλόξυδο

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή του MEGA:

Αφήστε μια απάντηση