Καθήλωσε το “Tokei Maru” στο ΚΑΠΠΑ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Καθήλωσε το “Tokei Maru” στο ΚΑΠΠΑ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Μια εξαιρετική βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι κατευθύνθηκαν απόψε στο θέατρο του ΚΑΠΠΑ για την προβολή του ντοκιμαντέρ “Tokei Maru”. Πρόκειται για την ιστορία του Ιάπωνα καπετάνιου του ομώνυμου πλοίου και το πλήρωμά του.

Συγκλονισμένοι από την εικόνα της τραγωδίας και χωρίς χρονοτριβή, παίρνουν μια γενναία απόφαση: μεταφέρουν στο κατάστρωμα όλο το φορτίο από μετάξι και δαντέλα, που ήταν αποθηκευμένο στα αμπάρια, και χωρίς δισταγμό τα πετάνε στη θάλασσα!

Η εκδήλωση ανέσυρε από τη λήθη του χρόνου μια ξεχωριστή στιγμή στην ιστορία και περιελάμβανε:

• Προβολή ταινίας τεκμηρίωσης με θέμα: Το Ιαπωνικό πλοίο «TOKEI MARU», διάρκειας 20’. Σκηνοθεσία και έρευνα Ζάχος Ζαμολαδάς.
• Ομιλία με θέμα: «TOKEI MARU, από το ναυπηγείο του Newcastle στην Σμύρνη το 1922».

Η εκδήλωση έκλεισε με χορούς από τις Αλησμόνητες Πατρίδες – παιδικό εφηβικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΝΕΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ».

Το παρών έδωσαν ο πρόξενος της Ιαπωνίας στη Θεσσαλονίκη ο οποίος προλόγισε το ντοκιμαντέρ, η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, ο δήμαρχος, Γιώργος Τσαμασλής, αντιδήμαρχοι, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Συμμετέχω-Θερμαϊκός”, Θόδωρος Τζέκος, ο επικεφαλής της παράταξης “Το μέλλον… τώρα”, Δημήτρης Καπλάνης, ο πρόεδρος του ΔΗΠΠΑΚΥΘ, Παναγιώτης Τροκάνας, ο πρόεδρος του ΣΥΠΠΑΖΑΘ και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Αντώνης Ζαβέρκος και αρκετός κόσμος, παρ΄ ότι οι προσδοκίες ήταν σαφώς μεγαλύτερες για πιο μαζική προσέλευση. Προφανώς πάλι κάτι δεν πήγε καλά στην επικοινωνιακή καμπάνια του Δήμου.

Δείτε φωτό από την αποψινή εκδήλωση:

Αφήστε μια απάντηση