Ιουστίνος από την Επανομή: ” Τμήματα της κάρας του Αγίου Αργυρίου, έρχονται μόνιμα στην εκκλησία και στο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης”

Ιουστίνος από την Επανομή: ” Τμήματα της κάρας του Αγίου Αργυρίου, έρχονται μόνιμα στην εκκλησία και στο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης”

Μία ευχάριστη ανακοίνωση έκανε στους πιστούς σήμερα, μετά το τέλος της λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου της Επανομής, ο Μητροπολίτης, Ιουστίνος. Αφορά την τίμια κάρα του Αγίου Αργυρίου, τμήματα της οποίας περιήλθαν στην κατοχή του και θα βρίσκονται από εδώ και στο εξής στην εκκλησία του Αγίου στην Επανομή και στο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης.

“Παρακαλούσα τον Θεό χρόνια, από τότε που ήρθα, δείξε μου κάτι για τον Αγιο Αργύριο, τον συντοπίτη σας. Και ο Θεός μου έδειξε προχθές αρκετά πράγματα.

Το πρώτο που μου έδειξε είναι ότι προσκύνησα την Αγία κάρα του. Υπάρχει η κάρα του Αγίου Αργυρίου, όχι όλα τα λείψανα, η κάρα όμως υπάρχει! Και μου τα δώρισαν. Ενα τμήμα μικρό από την κάρα του θα δοθεί μόνιμα στον Ναό του Αγίου Αργυρίου. Και ένα άλλο μικρό τμήμα θα φυλάσσεται στο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης από τις καλόγριες. Πάλι στην Επανομή θα είναι, δηλαδή.

Και θα πηγαίνετε όλοι οι Επανομίτες με πομπή, με τα πόδια στην Αγία Αικατερίνη και θα το φέρνετε μέχρι τον Αγιο Αργύριο όπου θα παραμένει για μία εβδομάδα και στη συνέχεια θα επιστρέφεται στο μοναστήρι.

Εχω, επίσης, μια πληροφορία από Επανομίτισες μοναχές πως μπορεί, σε κάποιο σημείο, να βρίσκονται και τα υπόλοιπα λείψανα. Αυτό θα το κρατήσω, θα το ψάξω με προσοχή και μακάρι να βρεθούν και τα υπόλοιπα λείψανα του Αγιου Αργυρίου”, ανάφερε ο κ. Ιουστίνος.

Αφήστε μια απάντηση