Θωρακίζουν το Ντονμπάς οι Ρώσοι

Θωρακίζουν το Ντονμπάς οι Ρώσοι
Service members of pro-Russian troops are seen atop of an armoured vehicle with the symbol "Z" painted on its side in the course of Ukraine-Russia conflict in the besieged southern port city of Mariupol, Ukraine March 24, 2022. REUTERS/Alexander Ermochenko

Να “κλειδώσουν” τη περιοχή του Ντονμπάς επιχειρούν οι Ρώσοι, προκειμένου να κινήσουν τις διαδικασίες για πλήρη ενσωμάτωσή του στον κορμό της χώρας.

Στην Χερσώνα αποστέλλονται ενισχύσεις από την Σεβαστούπολη της Κριμαίας με σκοπό να σταθεροποιηθεί η γραμμή του μετώπου κατά μήκος του Δνείπερου ποταμού και να μην επιτραπεί στους Ουκρανούς να έχουν ιδέες ότι θα μπορούσαν να ξαναπάρουν την πόλη.

Η Ανατολική Ουκρανία αποτελεί αυτή την στιγμή την πρώτη προτεραιότητα για τους Ρώσους καθώς θέλουν να κλείσουν την «λαβίδα» από το Ιζίουμ μέχρι το Ντόνμπας.

Το μέτωπο του Λουγκάνσγκ έχει καταρρεύσει για τους Ουκρανούς όπου οπισθοχωρούν, ενώ προσπάθεια ανεφοδιασμού νοτίως του Σούμι απέτυχε καθώς καταστράφηκε από ρωσικά πλήγματα ουκρανική φάλαγγα.

Οπως όλα δείχνουν η περιοχή αυτή περνά οριστικά σε ρωσικά χέρια και αυτό που απομένει είναι να αποδεχθεί την κατάσταση η Ουκρανία και να χαραχθούν τα νέα σύνορα.

Αφήστε μια απάντηση